Nordre Aker Budstikke

Kommentar:

«Rasering av nedre Grefsen blir en miljøskandale»

Småhusområdet på nedre Grefsen kan bli kraftig fortettet i fremtiden, varsler kommunedelplanen. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA (ILLUSTRASJONSFOTO)

– Hvorfor vil byens politikere rasere et av byens eldste og triveligste sentrumsnære villaområder til fordel for en ny drabantby?

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

En miljøskandale? Synes ikke bypolitikere at trafikk-problematikken (hverdager som lørdager) allerede er et stort nok problem på Storo, etter den voldsomme utbyggingen i Nydalen (og Grefsen stasjonsby)? De kan da ikke ønske at alt skal stoppe opp og forverre forurensningen?

En drabantby på oversiden av Storo vil gi et langt større press på trafikken og miljøet enn dagens bebyggelse på Grefsen og Kjelsås. Det blir ikke mindre trafikk og forurensning av at hundre familier flytter ut og mange tusen flytter inn (selv om det er kollektivtilbud der).

LES BAKGRUNN: Åpner for å fortette hele småhusområdet på nedre Grefsen

Dessuten vil utbyggingen av mange boliger på Brekke/Frysja mest sannsynlig også bidra til økt trafikk i Grefsenveien og i Storokrysset, i og med at deres eneste trafikale mulighet ut og inn av området er Maridalsveien eller Kjelsåsveien/Grefsenveien. Grefsenveiens kapasitet er allerede sprengt med dagens bebyggelse.

En ny drabantby vil dessuten kreve betydelig økt kapasitet på skoler og barnehager for å unngå at de nye innbyggerne får økt reisevei, som i så tilfelle vil forårsake enda mer trafikk.


LES OGSÅ: Byutviklingsbyråden: – Jeg skjønner at folk er bekymret, for det vil helt klart bli endring

Så hva blir gevinsten?

Dessuten, en stadig rasering av småhusbebyggelsen i Oslo vil bidra til at byens attraktive og mangfoldige arkitektur og bomønster går tapt for all fremtid. Er det dette dagens politikere ønsker? I så tilfelle må vi vurdere grundig hvem vi velger ved neste valg.

Skal vi ikke kunne forvente at de vi velger til politikere gjør byen bedre og ikke verre?

Ragnar Skjærstad
Bjerkealleen 43


Følg saken om «kommundelplan-avsløringen» her!

Nordre Aker Budstikke: Hold deg oppdatert med vårt nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...