Nordre Aker Budstikke
Seksjonsheader

– Raymond Johansen bør beklage overfor Nordre Åsen

Ved og under Sinsenbrua, Muselunden og trikkestoppen er det flere romfolk som holder til. Nordre Åsen borettslag er nærmeste nabo. Foto: NORDRE AKER BUDSTIKKE

KOMMENTAR: Det skal være lov å be om hjelp, sier Arbeiderpartiet om tiggerne og romfolk. Ja, men beboerne i Nordre Åsen borettslag har også bedt om hjelp, er deres utstrakte hånd og rop om hjelp ubetydelig?

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 01.06.2017 kl 10:08

Det var trist å lese i Nordre Aker Budstikke og Sagene Avis forrige uke om beboerne i Nordre Åsen borettslag som ikke ser - eller får - noen løsning på situasjonen og problemstillinger med romfolk og tilreisende i nabolaget.

De er plaget av en tilgrising og forsøpling som ikke er noe boområder verdig. Fri- og skogsområder, barns lekeplasser og idrettsanlegg tilgrises med søppel og avføring fra tilreisende bostedsløse, romfolk.

Antallet tilreisende øker stadig og antall leire og forsøplede områder øker.

AP-Byrådet, de står totalt maktesløse tilbake. Det eneste de tilbyr innbyggerne ved Nordre Åsen er ekstra opprydding i etterkant og utplassering av flere toaletter og overnattingssenger. Som bare vil øke tilstrømmingen.

Byrådet er blottet for tiltak for å hjelpe disse innbyggerne og boområdene. Beboerne har rett og slett ikke fått noe som helst, annet enn mulig bedre opprydning i etterkant av forsøplingen. Det trengs betydelig tøffere virkemidler enn det.


Byrådet har stemt FrP ned når vi har foreslått forebyggende vakthold, de har stemt oss ned når vi har bedt om tiggerforbud og de står handlingslammet tilbake når vi foreslår at Oslo går i front for flere virkemidler for politet og overfor nasjonale myndigheter.

Bystyremedlem Tommy Skjervold (Frp) her på befaring i romleir ved Kringsjå, ved tidligere anledning. Foto: ARKIV NORDRE AKER BUDSTIKKE/SAGENE AVIS

Byrådet står rett og slett totalt maktesløse tilbake og utfordringen eskalerer. Byrådet er redd for å tråkke noen på tærne og bli anklagd for stigmatisering. Resultatet er en utrygg, skitten og mindre trivelig by.

Det skal være lov å be om hjelp sier Arbeiderpartiet om tiggerne og romfolk. Ja, men innbyggerne i nordre Åsen har bedt om forebyggende tiltak lenge, er deres utstrakte hånd og rop om hjelp ubetydelig?

Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) bør beklage overfor innbyggerne i Nordre Åsen borettslag, og innrømme at han ikke har et eneste verktøy i verktøykassen han ønsker å bruke for å hjelpe dem til en varig løsning.


Nå står sommeren igjen for tur og jeg gruer meg til å se og lese om forsøplingen i dette området, som bare vil tilta. Stadige flere områder i Oslo rammes, antall tilreisende tiggere øker og dette er bare starten med en slik naiv politisk holdning.

Tommy Skjervold, bystyremedlem, Fremskrittspartiet

LES OGSÅ: Fnyser av Byrådets romfolkplan

LES OGSÅ: Hvordan tror du det er å bo rett ved en romleir?

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...