Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Sammenfaller et moderne demokrati med Jens Stoltenbergs samfunnsforståelse ?

Vi bør spørre oss om Stoltenberg's Felleskap skal drive næringsaktivitet eller ivareta et moderne samfunns fellesskapsinteresser hvor det er likhet fo...

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Vi bør spørre oss om Stoltenberg's Felleskap skal drive næringsaktivitet eller ivareta et moderne samfunns fellesskapsinteresser hvor det er likhet for lover og regler samt kvalitetssikring av offentlige tjenester som skal gjelde ?

Politikere som driver Fondsinvesteringer med fellesskapets midler er vel noe vi bør unngå. Politikerne er dessverre blitt samfunnets moderne evnukker, de vil så gjerne men har ikke forutsetningen til å få det til. Dagens partipolitikk har gått ut på dato !

Et moderne samfunn har to viktige hovedgrupperinger, nemlig Borgere og Næringsliv. Det bør vel være innlysende at Fellesskapet skal være nøytralt for å unngå monopolisering enten det nå er fra sosialistisk eller kapitalistisk tenkning. Det enorme politiske byråkratiet Arbeiderpartiet har bygget opp etter krigen er i ferd med å kvele samfunnsutviklingen og konkurranseevnen. Det er kun oljepengene som gjør at systemet ikke har kollapset for lenge siden.

Det er vel ingen som kan motsi at Stoltenberg representerer et "Politisk Adelskap" som dominerer norsk næringsliv gjennom fagbevegelse og etterkrigstidens pamperi hvor politikere er satt inn i viktige stillinger i både næringsliv og forvaltning.

Norges sosialistiske og politiske styringssyke hører ikke hjemme i et moderne demokrati eller informasjonssamfunn. I alle vestlige demokratier (med unntak av Norge) utvikler det seg en avpolitisering av samfunnet.

For å forstå dette bedre må man skille mellom prinsippene DIREKTE DEMOKRATI og REPRESENTATIVT DEMOKRATI.

Takket være informasjonssamfunnet burde "avstanden" mellom Borger og Felleskap være minimal. Dette er en avbyråkratiseringsprosess som er veldig synlig i næringslivssammenheng. Se bare på hvorledes bankene har klart og effektivisere og fjerne byråkrati ved å innføre selvbetjeningsløsninger over Internett, Minibanker etc.

På samme måte tvinges det Offentlige til igangsetting av felles tjenesteportaler (Min Side, AltInn, etc). Alt dette er med på å vri makten fra politikere og byråkrater til folket og brukerne selv. Stoltenberg representerer et gufs fra det forrige århundres kommunistiske tenkning. Hans form for Representativt Demokrati hvor makten delegeres til politikere som tenker partipolitikk og ikke løsningsorientert reduseres i et informasjonssamfunn hvor folk heller kan ta avgjørelser selv. Direktedemokrati er på vei inn i samfunnsendringen og representeres ved Brukerstyrte tjenester og eventuelt bruk av Direktevalg (elektroniske folkeavstemninger) på saker og problemløsninger som er fri for politisk taktikkeri og hestehandler. Her er det heller sunn fornuft og fagkunnskap som skal fremmes.

Det er jo paradoksalt at vi kan stemme frem POP-idoler på en kveld, mens viktige samfunnsproblemer skal avgjøres i politiske rom hvor det er taktikkeri og hestehandler som dominerer.

La oss nå få slippe Stoltenbergs gammeldagse tenkning og praksis hvor man ønsker å inndele norske borgere i umyndiggjorte "klienter" som staten skal "hjelpe". Man må heller sette fokus på borgerne som selvstendig tenkende individer som har et "fair" felleskapssystem med "kjøre-regler" som sørger for likhet innenfor det Offentlige Tjenesteapparatet. Tjenestehåndteringen bør initieres fra brukerne selv i størst mulig utstrekning. Vi bør prioritere og forlange Selvbetjeningsløsninger og en Døgnåpen forvaltning.

La oss nå starte en avpolitiserings- og avbyråkratiserings-prosess som trengs også i Norge, for oljen tar snart slutt. Et paradoks at vi snart er like mange yrkesaktive i Offentlig sektor (900') som i Næringslivet (1.400'). Er det rart vi har høye skatter og avgifter her i landet ?

La oss tenke løsningsorientert og ikke Stoltenbergs politikersementert samfunnsutvikling hvor det er løsningene og ikke politikereksponering som gjelder. Et moderne informasjonssamfunn avpolitiseres og det burde ikke politikerne kunne stoppe i et fungerende demokrati. Utfordringen i årene fremover er å omskolere våre overtallige politikere og byråkrater til å utøve verdiskapende tjenester som for eksempel vil kunne gi flere "varme" hender i sosialsektoren.

Hans A. Kielland Aanesen

Næringsdrivende Informatiker

og Formann i Nordre Aker FrP

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...