Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Seksuell trakassering er et problem!

Jeg mener at seksuell trakassering er et vanlig virkemiddel som gutter ofte bruker for å få makt over jenter. Ikke alltid er det gjort bevisst, men de...

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 30.08.2007 kl 11:35

Jeg mener at seksuell trakassering er et vanlig virkemiddel som gutter ofte bruker for å få makt over jenter. Ikke alltid er det gjort bevisst, men det er sånn det fungerer i praksis. Seksuell trakassering er uønsket oppmerksomhet, omkring kjønn eller seksualitet. Alt fra at en medelev kommenterer jentas kjole istedenfor foredraget hun akkurat holdt, til å bli kalt hore og bli tatt på rompa. Det er noe de fleste jenter har opplevd, men de fleste vet ikke hva det er eller kan sette ord på det. Det er viktig å kunne si nei, og sette grenser for seg selv og vise at dette kan ikke tolereres!

Det er ikke meningen å gjøre alle gutter til skurker, men dette er et reelt problem. Veldig få gutter tror jeg liker å undertrykke jenter, men man er vant til det og det blir tolerert. Det er til begge kjønns fordel at seksuell trakassering stopper!

Det er gjort en stor undersøkelse på dette i Sverige, og resultatene var ganske sjokkerende. 69% av jentene har blitt kalt hore, ludder eller bitch. 41% av jentene har blitt tatt på puppene uten samtykk. 61% av jentene har blitt tatt på rumpa uten samtykke.

Sosialistisk ungdom har tilbud om et kurs feministisk selvforsvar, som er til for å øke jenters bevissthet rundt seksuell trakassering, og lære seg å takle dette. Jeg har vært med på dette selv, og det gir en trygghet. Du lærer ulike forsvars teknikker, og øver på å si ifra, og kunne si nei! Det går på det fysiske og psykiske, men det er ikke en oppfordring til vold. Det er teknikker til forsvar så du skal føle deg trygg når du går hjem på kvelden, og kunne bevege deg fritt uten å være redd. Statistisk sett så skjer de fleste voldtekter, av folk som offeret kjenner. Overfallvoldtekter er veldig sjelden, men det er de som blir hauset opp i media. Men uansett, dette er noe man faktisk kan gjøre for å forebygge voldtekter!

Sosialistisk ungdom og SV jobber for å få dette inn i skolen, for dette burde alle jenter kunne ta del i!

Det vil også bli tilbudt bevisstgjøring kurs til gutter, som skal handle om å gjøre gutta bevisst på seksuell trakassering.

Tonje Hundevadt

Sosialistisk Ungdom Nordre Aker

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...