Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Senk farten!

LEDER: Beboerne i Maridalsveien, mellom Frysjaveien og Kjelsåsveien har fått en vårlig overraskelse. Når Frysjaveien må holdes stengt på grunn av anle...

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 08.05.2008 kl 11:32

LEDER: Beboerne i Maridalsveien, mellom Frysjaveien og Kjelsåsveien har fått en vårlig overraskelse. Når Frysjaveien må holdes stengt på grunn av anleggsarbeid på oppdrag fra Vann- og avløpsetaten, øker naturlig nok trafikken i omkjøringsveien. Slik må det bli. Vår- og sommermånedene i Norge er ikke lange, og alt som skal utføres av gravearbeider må naturlig nok presses inn i disse. Det forstår vi, og det skjønner nabo Vegard Pettersen, som uttrykker sin frustrasjon i dagens avis.

Det Pettersen ikke skjønner, er den høye farten. Når bilistene ikke står i kø oppover eller nedover Maridalsveien i rushtiden, finner mange det for godt å tråkke gasspedalen ekstra langt inn. Fristende er det sikkert, men særlig lurt er det ikke. Selv om dette veistykket har flere lysregulerte overganger, er det mange fotgjengere som bruker veien, ikke minst er det skolevei for en rekke barn fra Brekkelia.

Derfor er det gledelig å møte så stor forståelse hos Samferdselsetaten. Bjørn Ackenhausen lover i samtale med Nordre Aker Budstikke at skilt med informasjon og påminnelser til bilistene om at det også er små fotgjengere som ferdes i veien, skal komme på plass. Han vil også ta initiativ overfor Politiet til å gjennomføre fartskontroller, som en effektiv måte å stoppe de som forårsaker farlige situasjoner og som gjør veien utrygg.

Men, til tross for en forståelsesfull offentlig etat, er årsaken til problemet de bilistene som er for ivrige med foten. De fleste som kjører denne strekningen bor eller jobber i bydelen vår, kanskje har de også egne barn som daglig må ut i trafikken på skoleveien. For oss er det uforståelig at noen mennesker bare gir blaffen i det faktum at en myk trafikant kan dukke opp i veien rundt hjørnet, eller midt i neste fotgjengerovergang. Vår oppfordring til dere som synes at 40 km/t i et boligområdet er ulidelig sakte, og som bare kjøre litt raskere: Senk farten, eller kjør et annet sted!Mange finner det for godt å tråkke gasspedalen ekstra langt inn

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...