Nordre Aker Budstikke
Seksjonsheader

Sirkus Schumann på Grefsen?

Haavard Nordlie, her fra folkemønstringen i forkant av BU-møtet i mars der opptil et par tusen mennesker møtte for å vise motstand mot fortettingsplanene på nedre Grefsen. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA (ARKIVFOTO)

KOMMENTAR: Selvaag-sjefens forsøk på forklaring av egen twitteraktivitet minner muntert om elefantens flukt gjennom en glassbutikk, skriver Haavard Nordlie.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 03.10.2016 kl 11:46

I min barndom hadde Arnardo konkurranse av Sirkus Scott og Sirkus Schumann. Det var hester, elefanter, sjonglører og klovner. Vår tids Selvaagutgave av Sirkus Schumann har en direktør som sjonglerer med meninger – og avgjort har talent som klovn. Og hans forsøk på forklaring av egen twitteraktivitet minner muntert om elefantens flukt gjennom en glassbutikk.

Så Baard Schumann: Når du sier at «Det som skjer nå, er eventuelt at man kjøper opp noen eiendommer. Kanskje 10-15 eiendommer. Og ikke 260 eiendommer, som kanskje noen tror. En områdeplan initieres av utbyggere. Så gjøres alt videre i samarbeid med kommunen…» så viser du at du ikke har skjønt hvorfor din twitterdialog er respektløs!

LES BAKGRUNNEN: Baard Schumann: Dette er storm i et vannglass. Å være forbannet på, og å skyte på utbyggerne, er jo å skyte på feil mål.

Haavard Nordlie og Benedicte Bull i Aksjonsgruppa. Utdrag fra Twitter-diskusjonen. Foto: SOFIE LØCHEN SMEDSRUD/TWITTER

I et utviklingsområde som Storo/Grefsen er det ikke utbyggere som «initierer» en områdeplan! Det står i klartekst i kommuneplanen – og det er bekreftet gjentatte ganger av så vel politikere som byplansjef – at det skal utarbeides en overordnet plan for HELE området – ikke dine eventuelle 10-15 eiendommer. Og de planene skal inneholde parker (kanskje på «din» tomt?) uterom, infrastruktur, næringsareal og boliger basert på helhetlig byplanlegging uten spesiell hensyntaken til tomteeieres særkrav og ønsker. Så skal planen gjennom høringsprosesser og revidering på bredt grunnlag, for til slutt å bli vedtatt av Bystyret.


Man gjør dette nettopp for å unngå at aktører som deg kan feie inn i «rundebordskonferanser med politikere» hos din twitterkompis Erling Fossen, eller andre steder med høyhus i blikket, profitt i tankene og en detaljplan uten helhetsvurdering.
At du i din twitterdialog gir uttrykk for at den slags overordnede planer ikke betyr noe – det er DET vi opplever som respektløst. For jeg antar at du har lest kommuneplanen og er kjent med plankravene?

LES OGSÅ: Erling Fossen: «Utbyggingen av nedre Grefsen er selve lakkmustesten på hvorvidt Oslos innbyggere er klare for det neste store urbane steget: Å bli en by der nysgjerrigheten på andre mennesker er viktigere enn å klippe plenen i hagen»

Slike skilt henger på mange eiendommer på nedre Grefsen. Foto: SOFIE LØCHEN SMEDSRUD

Videre sier du at «Beboere på Grefsen sier at her er det ingen som vil selge.» Jeg vet ikke hvilke beboere du har snakket med, men det er i hvert fall ikke oss i Aksjonsgruppa! Selvsagt vil det blant 260 huseiere være noen som er i en situasjon hvor de finner det formålstjenlig å selge.

Det er ellers interessant at din medtwitterer Daniel Kjørberg Siraj fra OBOS ikke har uttrykt den samme manglende forståelse for folks reaksjon på kjekkaspraten på twitter som deg. Han har dessuten uttrykt at han opplever det som en feil prioritering å gå løs på småhusområdet på Grefsen, men ønsker modige avgjørelser for å få fortgang i utbyggingen av det han kaller rene transformasjonsområder.


Det er kanskje litt respektløs å antyde at du har talent som klovn Schumann, men når du fortsetter på twitter med å kommentere vår plakatkampanje med uttrykk som «Money talks, bullshit walks…» så er nok «klovn» den høfligste av de karakteristikkene som faller meg inn.

LES OGSÅ: Frp mener to like boligområder forskjellsbehandles: Mer vern på Tåsen, mens Grefsen kan få blokker

(Kommentaren fortsetter under tweeten)

Og når du fortsetter med «Kan jo være at noen er blendet av følelser.. At vi er interessert i å utvikle burde ikke sjokkere noen!» så viser du igjen dessverre med all tydelighet at du ikke evner å ta poenget: Vi var ikke det minste sjokkerte over at du vil «utvikle» - det er fremgangsmåten du tror er legitim som overrasket. Etter å ha sett dine svar er det for øvrig svært lite som overrasker lenger.

Les alt om kommuneplan-prosessen på nedre Grefsen her!

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...