Nordre Aker Budstikke
Seksjonsheader

Sjekket inn 5000 brillepar på flyet

BRILLER I BAGASJEN: Her er gjengen klar før avreise på Gardermoen, og som står for årets "Gi syn til Tanzania"-aksjon. Optikere og optikerassistenter skal sørge for synsundersøkelser og flere tusen briller blir delt ut til trengende i Tanzania. Foto: UTLÅNT

BRILLEBLOGGEN: Etter 12 timer i fly og bare noen timers søvn, gjøv de lokale optikerne på med synsundersøkelser til lokalbefolkningen i Arusha, Tanzania. Her er den første rapporten fra årets «Eyecamp», sett gjennom brillene til Grefsen-gutten Philip Reiler.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 06.03.2017 kl 12:34

Philip Reiler er bosatt på Grefsen, og jobber i optikerkjeden Specsavers. Også i 2016 var han på eyecamp Tanzania med briller fra Norge, blant annet levert inn til Specsavers butikk på Sandaker. I fjor var TV-profil Sigurd Sollien en av de profilerte brilledonorene fra lokalmiljøet, i år er Elling-skuespiller Per Christian Ellefsen blant dem som har gitt bort sine gamle briller. Denne uken følger vi opplevelsene Reiler og hans team gjør seg i Afrika. Les Brillebloggen fra 2016 her.

DAG 1:

På mandag sjekket vi inn nærmere 5000 briller og solbriller på Gardermoen. Bagasjekvoten ble brukt til briller, og personlige ting ble lagt i håndbagasjen.

Mange tusen Specsavers-kunder har donert sine briller til det humanitære prosjektet «Gi syn til Tanzania», og mange av disse kommer fra Grefsen og Kjelsås, som har gitt sine briller til sin lokale butikk på Sandakersenteret. Deriblant skuespiller og Grefsen-beboer Per Christan Ellefsen.

STOR INNSATS: Anne Vegum er blant optikerne fra Specsavers som bistår med synsundersøkelser til lokalbefolkningen i Arusha, i Kilimanjaro regionen i Tanzania. Foto: UTLÅNT

Mange hadde stått i kø lenge for å sikre seg en synsundersøkelse. På rekordtid satte optikerne Anne Vegum, Åshild Martinsen og Jørn Seim opp sine arbeidsstasjoner, sammen med studenter fra Høyskolen i Sørøst-Norge, som er landets eneste utdanningsinstitusjon for optikere.


Det ble fort både varmt og hektisk, men alle beholdt roen i ukjent farvann og med stort arbeidspress, og alle får den hjelpen de trenger.

LES OGSÅ: Eyecamp dag 2: Bright (6) fikk kjeft på skolen. Ingen visste at han ikke så noe

STORT BEHOV: Optiker Åshild Martinsen fra Specsavers sørger for at Grace får en profesjonell synsundersøkelse. Foto: UTLÅNT

Øyehelse og briller er ekstrem mangelvare i Tanzania, som er et av verdens fattigste land. Stor er derfor gleden når en får et par briller på nesen, som gjør at man kan lese avisen igjen. For eksempel Neema og Stanley, som utbryter «I can read», da de fikk tilpasset briller.

Stanley har nylig begynt som lærer på søndagsskolen og har tidligere måttet undervise elevene med hva han kan huske fritt fra eget minne. «Nå kan jeg lese fra bøkene», utbryter han fornøyd.


Her kan du se video fra fjorårets eyecamp:

LES OGSÅ: Kameratene fra Koll, Korsvoll og Lyn har blitt idrettsfrivillige i Afrika. Slik kan også du oppleve eventyret!

HJELPER TIL: Axel Heiberg vant konkurransen "Årets Brillemodell 2016, og fikk en tur til Tanzania for å hjelpe til under "Gi syn til Tanzania". Foto: UTLÅNT

LES MER FRA BRILLEBLOGGER-PHILIP:

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på Nordre Aker Budstikkes gratis nyhetsbrev, som kommer rett i innboksen din hver torsdag! Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...