Nordre Aker Budstikke

Skal rådyr ofres for blomsterløken?

På Nordberg lever en rådyrfamilie på tre som lusker rundt i grøntområdene. Nå har to av våre naboer klaget til Friluftsetaten. De vil ha dyrene skutt ...

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 18.09.2008 kl 11:00

På Nordberg lever en rådyrfamilie på tre som lusker rundt i grøntområdene. Nå har to av våre naboer klaget til Friluftsetaten. De vil ha dyrene skutt fordi blomsterløk samt busker i hagene deres ikke får stå i fred.

Jeg kan informere om at alle jeg kjenner her i området setter stor pris på rådyrene. Vi synes vi er heldige som får ha noen få ville dyr i vårt nærmiljø, og anser det som en eksklusiv kvalitet ved å bo akkurat her.

I vårt hus bor det fem barn som er svært fascinert av dyrene. Det bor også en rekke barnefamilier her som vi kjenner gjennom barnehage, skole og fra akebakken i Damefallene. Alle viser en positiv interesse for rådyrene, når de en gang i mellom dukker opp enten i Damefallene – eller enda hyggeligere – i våre hager.

Om dyrene skytes vil dette medføre en forringelse av miljøet, barna vil bli lei seg – og det blir helt sikkert mange spørsmål. Det vil nok bli vanskelig å forklare dette med at naboen ikke fikk ha tulipanene sine i fred.

Hos oss har vi for øvrig både blomsterløk og busker som kommer opp hvert eneste år. Dersom klagerne likevel er plaget, finnes det enkle virkemidler for å holde rådyr unna – som chillipepper eller sennep.


Trafikkfare nevnes også som et problem. På Nordberg er fartsgrensen enten 40 eller 30, og veiene er generelt lite trafikkert.

De få gangene rådyrene faktisk beveger seg ut på asfalten, er de godt synlige på det oversiktlige veinettet her oppe. Bilene stopper opp og følger rådyrene med øynene til de igjen har hoppet inn i et grøntområde.

Det er trist dersom enkelte mennesker på Nordberg har så lite til overs for våre medskapninger at blomsterløk går foran dyrs eksistensberettigelse.

Dette ligner et foreldet natursyn som jeg håper Viltnemnda ikke deler.

Karen Riekeles Frivik


Nordberg

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...