Nordre Aker Budstikke
Seksjonsheader

Kommentar:

«Skivebom fra Oslo Unge Venstre»

Ådne T. Madsen er leder av Vestre Aker Unge Høyre. Foto: VESTRE AKER UNGE HØYRE

Oslo Unge Venstre tar feil når de sier at saker som anonym retting av prøver og valgfritt sidemål er uviktige, skriver leder av Vestre Aker Unge Høyre, Ådne T. Madsen.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 11.06.2015 kl 13:45

Nordre Aker Budstikke hadde nylig en sak om at lokalforeningen Vestre Aker Unge Høyre, bestående av bydelene Vestre Aker, Ullern og Nordre Aker, går inn i valgkampen som landets største lokalforening.

Her pekte jeg på et ivrig styre, engasjerte medlemmer og Unge Høyres politikk, først og fremst skolepolitikken, som årsaker til høy medlemsvekst.

Oslo Unge Venstres leder, Tor Frøytvedt Dahl, fulgte opp med kritikk mot eksempler på saker som ungdom er interessert i. Oslo Unge Venstre mener at saker som valgfritt sidemål, anonym retting av prøver og eksamen før russetiden er uviktige saker, og antydet at Unge Høyre har et lavt ambisjonsnivå for osloskolen og at Høyres skolebyråd derfor bør skiftes ut med en politiker fra Venstre. Oslo Unge Venstres kritikk er skivebom.

Høyre har i de siste årene sørget for at skole er en budsjettvinner i Oslo. Hver fjerde krone i Oslos budsjett blir i dag brukt på utbygging av skoler, etter- og videreutdanning for lærere og flere undervisningstimer for Oslos elever.

Halvparten av alle elever erfarer i dag at «trynefaktor» påvirker karakterene.


Høyreskolen i Oslo har syv år på rad oppnådd best resultater i landet. Unge Høyres ambisjon er at Oslos elever skal ha verdens beste skole. Byrådet leverer på skolepolitikken, og jeg er veldig glad for at Venstre og Høyre har stått sammen om dette.

Men jeg mener at Oslo Unge Venstre tar feil når de sier at saker som anonym retting av prøver og valgfritt sidemål er uviktige. Jeg er enig i at gode lærere, utbygging av skoler og flere undervisningstimer er enda viktigere, men for mange ungdommer ville skolehverdagen blitt bedre med anonym retting av prøver og valgfritt sidemål.

Halvparten av alle elever erfarer i dag at «trynefaktor» påvirker karakterene. Det vil si at mange elever i dag opplever å få urettferdige karakterer – bare fordi læreren ikke liker vedkommende. Dette kan knuse drømmen om å komme inn på den videregående skolen eller det studiestedet man ønsker.

Unge Høyre mener at elever skal få rettferdige karakterer basert på arbeidet man har gjort, og vil derfor at store prøver og innleveringer skal rettes anonymt.

Og kanskje er nettopp det årsaken til at Unge Høyre vant skolevalget i 2013 med en oppslutning på 28,2 prosent


Vi vet også at hver femte elev som går ut av ungdomsskolen ikke kan lese eller skrive skikkelig. Likevel må elever lære seg to versjoner av norsk; bokmål og nynorsk. Unge Høyre mener at det er bedre å kunne ett språk ordentlig enn å kunne to halvveis. Sidemålet bør bli valgfritt, slik at de som sliter kan lære seg hovedmålet bedre, og sånn at de som vil prioritere andre fag kan gjøre det.

Oslo Unge Venstre kan gjerne mene at disse sakene er lite viktige. Men faktum er at dette er viktige saker for mange ungdommer. Og kanskje er nettopp det årsaken til at Unge Høyre vant skolevalget i 2013 med en oppslutning på 28,2 prosent, mens Unge Venstre fikk 6,7 prosent.

Ådne T. Madsen
Leder, Vestre Aker Unge Høyre

LES OGSÅ:

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.


Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...