Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Skogbruket må inn i Markaloven

Regjeringen har foreslått en egen lov om Marka. Nordre Aker Venstre støtter forslaget. Helt siden den første markagrensen ble foreslått i 1936, er gre...

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 08.11.2007 kl 09:25

Regjeringen har foreslått en egen lov om Marka. Nordre Aker Venstre støtter forslaget. Helt siden den første markagrensen ble foreslått i 1936, er grensen blitt musespist på alle kanter, også innenfra. Kommuner som grenser til Marka har "justert" grensene, og stadige inngrep i form av skogsdrift, veier, kraftlinjer og avfolking har forringet opplevelsesverdiene.

Ansvaret for kontroll av inngrep i marka i dag er pulverisert på et dusin ulike etater i tre forvaltningsnivåer, deriblant 19 kommuner. I følge lovforslaget blir det nå én etat som skal kontrollere at loven blir fulgt: Fylkesmannen i Oslo og Akershus. Dette støtter Venstre. Det er bra at bygging av veier, hytter og andre inngrep omfattes av lovforslaget, men det er samtidig meningsløst at skogbruket ikke skal omfattes av lovbestemmelsene.

Nordre Aker Venstre mener skogbruket også må omfattes av loven. Mer enn 4/5 av all skog i Marka er omformet til industriskog på grunn av store og små flatehogster. Fortsatt har vi naturskog i Marka, og vi har over hundre områder som Naturvernforbundet karakteriserer som "eventyrskog". Når 95 % av all skogsdrift i Marka bidrar til industriskog, må skogbruket omfattes av loven. En fjerdedel av Norges befolkning sokner til Marka, og de fortjener en lov som ikke bare beskytter Markas grenser, men som også beskytter Markas innhold.

Det er verdt å legge merke til at Høyre og Fremskrittspartier gikk i mot Markaloven i bydelsutvalgsmøtet i forrige uke. Nordre Aker Venstre mener at hensynet til en god helhetlig forvaltning av Marka, er viktigere enn å opprettholde dagens pulveriserte ansvarsfordeling.

Per Elling Braseth-Ellingsen

Gruppeleder Nordre Aker Venstre

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...