Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Skolepolitikk

Det er viktig for Arbeiderpartiet å gi alle elevene størst mulig læringsutbytte. Et av de viktigste virkemidlene for å oppnå dette er å øke lærertetth...

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 08.02.2008 kl 08:40

Det er viktig for Arbeiderpartiet å gi alle elevene størst mulig læringsutbytte. Et av de viktigste virkemidlene for å oppnå dette er å øke lærertettheten. Det er for få lærere i skolen i dag, noe som gir både lærere, elever og foreldre en urettmessig stor arbeidsbyrde i det daglige hverdagsliv. Spesielt når man merker at arbeidsmengden i skolen til stadighet øker. Som forelder kan man føle at undervisningen i større grad flyttes fra skolen og over til hjemmet. Dette gir ikke like muligheter til alle elever, noe Arbeiderpartiet ønsker å gi elevene. Utdanningsforbundet mener også at nøkkelen til en bedre skole er å øke lærertettheten.

Hva er så problemet for Oslo skolene? Fra 2003 til 2006 har antall elever i Osloskolen økt med nesten 3000 elever. I samme tidsrom reduserte Oslo kommune antall pedagogiske årsverk med ti. Det betyr altså at lærertettheten i Osloskolen er redusert! I tillegg uttaler byrådsleder Erling Lae seg slik "En skole med hvite elever med foreldre som har høy lønn får mindre penger enn skoler som har opptil 80-90 prosent elever med innvandringsbakgrunn"(Nytid nr.35 2007). Dette innebærer at i Oslos bydeler der H/FRP har flertall, gis det mindre penger til skolene enn i resten av Oslo.

Vi vet at Oslos største barneskoler ligger i bydelene som får minst penger. Kan det være en sammenheng i at de største skolene også har de største utfordringene uavhengig av etnisitet? Opplæringsloven sier at skolen plikter å legge til rette for at hver enkelt elev skal gis økte forutsetninger til å tilegne seg kunnskap. Derfor er det en innsnevret tolkning av loven når byrådslederen uttaler seg slik. Verre blir det når jeg hører skolebyråd Torger Ødegaard slår seg på brystet og uttaler at Høyre er best på skole i Oslo, mens det i realiteten er foreldre, elever og et lite antall med lærere som er best på skole i Oslo. Arbeiderpartiet mener det er gjennom å øke lærertettheten vi kan bli best på skole.

Knut Braaten

Far og Arbeiderparti-politiker i Nordre Aker

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...