Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Småhusområdene i hele Nordre Aker under press

«Dersom alle Oslos 119 stasjonsområder skal fortettes i en radius på minimum 500 meter, så åpner det i praksis opp for en teppebombing av blokker i nær sagt alle småhusområder i Oslo, inkludert rundt områder som Berg, Grefsen og Nordberg.» Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

DEBATT: Med Arbeiderpartiet bak rattet i Oslo legges det nå opp til at inntil 119 områder i Oslo med enten lokaltogstasjon, trikkestopp eller t-banestopp skal fortettes, skriver Høyres Pia Farstad von Hall.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 21.12.2016 kl 09:54

Høyre mener at Oslos småhusområder er verdt å ta vare på for å sikre varierte bo- og oppvekstmiljøer. Byrådet med Raymond Johansen i spissen har andre planer. På bystyrets møte 14. desember ble byrådets forslag til planstrategi for arbeidet med byutviklingen i Oslo de kommende årene vedtatt.

Ap teppebomber småhusområder

Strategien som nå er vedtatt viser at byrådspartiene AP, SV, MdG med støtte av Rødt ønsker å ta Oslos byutvikling i en helt annen retning enn det vi på borgerlig side ønsker.

Kort oppsummert ønsker byrådet å fjerne ordet «prioriterte» i kommuneplanens «prioriterte stasjonsnære områder». Høyre, Fremskrittspartiet, Venstre og Kristelig folkeparti stemte imot forslaget som i realiteten innebærer en ytterligere fortetting i småhusområdene. Ikke bare på noen tidligere definerte steder.

Høyres Pia Farstad von Hall (nr. 2 fra v.), her sammen med Venstres Espen Ophaug, Aps Victoria Marie Evensen og Frps Camilla Wilhelmsen, som alle sitter i byutviklingskomiteen. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Med Arbeiderpartiet bak rattet i Oslo legges det nå opp til at inntil 119 områder i Oslo med enten lokaltogstasjon, trikkestopp eller t-banestopp skal fortettes. Under behandlingen av kommuneplanen høsten 2015 gjorde Arbeiderpartiet det klart at de ville gjennomføre «en analyse over utbyggingspotensialet i en radius på minimum 500 meter rundt hver stasjon (større radius i områder hvor det er naturlig)».

Dersom alle Oslos 119 nylig definerte stasjonsområder skal fortettes i en så stor radius åpner det i praksis opp for en teppebombing av blokker i nær sagt alle småhusområder i Oslo.

Høyre har aldri støttet 12 etasjers blokker på Grefsen

Vedtaket om byrådets nye planstrategi omfatter i praksis alle småhusområdene i bydelen og setter utviklingen av dem under press. Denne saken kommer i tillegg til debatten om Nedre Grefsen, som vi vet er viktig i bydelen. Høyre har i den saken vært opptatt av at det skal lages et eget områdeprogram for Nedre Grefsen der bydelen og innbyggerne blir invitert til å komme med innspill til hvilke rammer som skal gjelde for fortetting. Høyre har aldri støttet 12 etasjers boligblokker på Grefsen.

LES OGSÅ: Bensinstasjon og verksted må fjernes for å plass til sykkefelt på Storo

Oslo trenger variert bebyggelse

Befolkningsveksten i Oslo gjør at det er behov for å bygge flere boliger, og Høyre mener at flere områder i byen kan tåle en større grad av fortetting. Dette gjelder spesielt rundt større kollektivknutepunkt, for eksempel områder som Skøyen, Helsfyr og Økern.

Storo er også et slikt kollektivknutepunkt, men da med egen områdeplan for Nedre Grefsen. Byen skal fortettes med kvalitet, men ikke for enhver pris, og ikke over alt.

Delta i debatten. Send ditt innlegg til meninger@nab.no!

LES OGSÅ:

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...