Nordre Aker Budstikke
Seksjonsheader

Brillebloggen:

Sola fører til grå stær

SOLBRILLER TIL BARNA: Alle barna får solbriller slik at de kan forebygge grå stær. Foto: Morten Bendiksen

BRILLEBLOGGEN: Det går nærmest en epidemi av grå stær over Afrika, og det er først og fremst sola som har skylden. Med solbriller på nesen kan mange tilfeller av den skumle øyesykdommen unngås.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

For tredje gang blogger Philip Reiler fra Grefsen om sine opplevelser i løpet av den ukeslange Eyecampen i Tanzania. Reiler er PR-sjef i optikerkjeden Specsavers, som har reist til Tanzania med briller som er donert fra Norge. Eyecamp er en del av optikerkjedens humanitære prosjekt «Gi syn til Tanzania».

DAG 2

Tanzania er et av verdens fattigste land, og et sosialt sikkerhetsnett finnes ikke. Derfor er private hjelpetiltak av stor betydning for landet. De fleste forbinder Zanzibar med et sydhavsparadis, men øya huser også den fattigste delen av Tanzania.

BRILLENE KOMMER FREM: Det er godt å se at alle brillene kommer frem til dem som trenger det mest, sier Philip Reiler i Specsavers. Foto: Morten Bendiksen

I 33 varmegrader og høy luftfuktighet, er det ikke så rart at teamet fra Specsavers blir litt øre og svimle. Men med nok påfyll av vann og snacks, holder optikerne det gående, slik at første dagen av årets eyecamp blir en stor suksess.

Tidlig på morgenen står allerede sola høyt på himmelen. Og det er nettopp det skarpe sollyset som fører med seg konsekvenser for synet. De aller færreste har solbriller for å beskytte øynene, og derfor ser vi ofte mange tilfeller av grå stær. Med over 1000 solbriller gitt av kunder, samt velvillige sponsorer som Polaroid, har vi muligheten til å sikre at en betydelig del av befolkningen kan beskytte seg mot grå stær.


Takknemmligheten er stor hos mottakerne, og følelsen hos optiker-gjengen av å ha gjort en forskjell, er til å ta og føle på. Vesle Kelvin på to år, er blant dem som blir utstyrt med små solbriller, som forhåpentligvis vil bidra til at han ikke havner i den mørke statistikken over tilfeller av grå stær. Imorgen venter en ny dag, og da venter enda flere personer på hjelp gjort mulig av brille-givere til Specsavers.

LES MER OM GI SYN TIL TANZANIA OG TIDLIGERE BRILLEBLOGGER HER!

Se flere bilder fra de første to dagene her:

BRILLEBLOGGEN 2018:
DAG 1 – Tanzania-teamet er fremme på Zanzibar

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...