Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Sørbråten: Lite sted med stor betydning

I Nordre Aker Budstikke den 8. februar er seniorarkitekt Johan Borchgrevink intervjuet om forslaget til reguleringsplan for Sørbråten. Reguleringsplan...

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

I Nordre Aker Budstikke den 8. februar er seniorarkitekt Johan Borchgrevink intervjuet om forslaget til reguleringsplan for Sørbråten. Reguleringsplanen har ligget ute til offentlig ettersyn og er nå oversendt byrådet for politisk behandling. I intervjuet redegjør Borchgrevink for hovedtrekk i den lange forhistorien og om begrunnelsene for at kommunen ønsker å regulere området.

I kjølvannet av intervjuet har etaten og andre instanser i kommunen mottatt e-post fra flere privatpersoner. Noen av dem har en form som er ikke er saken eller debattantene verdig. Det er ingen hemmelighet at kommunen og noen, men slett ikke alle, beboerne på Sørbråten er uenige om de faktiske forhold, og derfor om hva som bør gjøres. Det er fritt for alle å være uenig og fremme sitt syn, men det bør gå på sak, ikke på person.

Plan- og bygningsetaten har gjennom flere år samarbeidet med Vann- og avløpsetaten, bydelen og Helse- og velferdsetaten om kartlegging av Sørbråten. Det er etatenes faglige mening at deler av aktiviteten der utgjør en fare for kvaliteten i Maridalsvannet, som er en sentral drikkevannskilde for Oslo. Det faktum at området hittil er uregulert bidrar til at kommunen har hatt liten kontrollmulighet. Dette er selvsagt ikke akseptabelt for et sted som har så stor betydning for hele byen. Bystyret ba derfor Plan- og bygningsetaten å utarbeide forslag til reguleringsplan.

Som det er redegjort for er det under planarbeidet vurdert flere løsninger, fra ingen mulighet for boliger innenfor området, til mulighet for bebyggelse av alle tomtene. Eiere og beboere har vært godt orientert underveis, og har hatt anledning til å gi innspill. Synspunkter som kom inn under den offentlige høringen er vurdert og følger saken videre. Det er nå opp til de politiske organ å fatte de endelige beslutninger om reguleringsplanen.

Dagny Gärtner Hovig,

Informasjonssjef i Plan- og bygningsetaten

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...