Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Spennende Skar leir

nn Til tross for skepsisen til kommunens kjempe-barnehageplaner på Skar leir etter at planene ble kjent i fjor, var det en langt mer optimistisk holdn...

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 28.05.2009 kl 09:58

nn Til tross for skepsisen til kommunens kjempe-barnehageplaner på Skar leir etter at planene ble kjent i fjor, var det en langt mer optimistisk holdning som preget Maridalen Velhus, etter informasjonsmøtet tidligere denne måneden. Ikke fordi det ble oppnådd enighet mellom kommunens utskremte og de fastboende og andre brukere av Maridalen, men fordi Skar-eiere Oslo kommune gjorde det klart at de vil lytte til lokale innspill. Det gledet tydelig innbitte "Maridal-supportere" som Maridalens Venners Tor Øystein Olsen, og vel-leder Per Pedersen. Dette var en langt annen praksis fra offentlige myndigheter, enn jobben som ble gjort i forbindelse med Markaloven, hevdet de to herrene. De fremmøtte hadde mange spørsmål til Eiendoms- og byfornyelsesetaten og dens konsulent i selskapet In'by, som begge gjorde det klart at prosjektet er tidlig i planleggingsfasen. Få andre konklusjoner er trukket enn at det må barnehage inn på området i en eller annen form. Men med totalt 200 mål tomt skulle det være mer enn nok plass til andre formål også.

nn Det er positivt at kommunen er så lydhør overfor lokalbefolkningen som de gir uttrykk for å være i denne saken. Utviklingen av Skar vil få store konsekvenser for mange. Lokalbefolkningen vil merke økt trafikk, ble det bekreftet, selv om mesteparten av denne skal gjennomføres ved hjelp av mer miljøvennlig busstransport. På den annen side vil et gjenopplivingsforsøk på Skar være positivt for dem som allerede bor i Maridalen. Avløps- og utslippsproblematikken er én side som det ble gitt signaler om at vil komme flere til gode, dersom et tilfredsstillende anlegg kommer på plass i leiren. Men ikke minst er det positivt at kommunen nærmest setter som en forutsetning at det igjen skal komme mennesker inn i boligene på Skar. Mange i salen nikket bekreftende da det ble sagt at kommunen med utslippsargumentet i hånden for noen tiår siden nærmest hadde drevet de tidligere beboerne fra sine hjem. Nye mennesker i Skar-boligene vil bety økt befolkning i bygda som de siste årene har opplevd det motsatte. Positivt er det for elevgrunnlaget på Maridalen skole, som også har blitt tynnet ut.

nn Forslagene fra leireier Oslo kommune og fra benkeradene var mange og svært interessante. Et marka-kultursentrum på Skar med kunst, museum, markasenter, og eldre og unge mennesker både på dagtid og om kvelden, må være en løsning som kan gi Maridalen en ny vår. Vi håper man med dette får utnyttet det flotte områdets potensial fullt ut.

Vi håper man med dette får utnyttet det flotte områdets potensial fullt ut

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...