Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Stakkars Oslo Høyre

Stakkars Oslo Høyre. Allerede før vi ble kjent med ordførerens skattesnusk var vi mer enn vanlig spent på Oslopartiets oppslutning. Høyre har hatt en ...

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 23.08.2007 kl 09:40

Stakkars Oslo Høyre. Allerede før vi ble kjent med ordførerens skattesnusk var vi mer enn vanlig spent på Oslopartiets oppslutning. Høyre har hatt en vanskelig inngang til valgkampen. Særlig har det blåst hardt her i de vestlige bydelene der partiet står sterkest. Nominasjonsprosessen ble en thriller der Fabian Stang mot alle odds seilte opp som ordførerkandidat, mens lokalpartiene i Bydel Ullern og Bydel Vestre Aker fortsatt er frustrert over at de ikke har fått en eneste av sine menn eller kvinner inn på kumulert plass til bystyret. Høyrefolk er gode til å slutte rekkene og stå samlet utad. Men konfliktlinjene ligger der, og de går minst like mye på geografi som politikk.

En annen sak som kan komme til å kaste skygger er rettssaken om behandlingen av Husebyskogen som ambassadetomt. Margrethe Geelmuyden gleder seg til å gå gjennom hele saken enda en gang, denne gang i en rettssal. Uansett hva retten avgjør vil vi her få en lang argumentasjonsrekke fra ambassademotstanderne som først og fremst retter seg mot sentrale Høyre-folk. Geelmuyden mener både byrådsleder Erling Lae, ordfører Per Ditlev-Simonsen og daværende byråd Grete Horntvedt har mye å svare for. Rettssaken starter førstkommende mandag. Oslo Høyre ved Michael Tetzschener tror folk er ferdig med ambassadesaken og at den ikke vil påvirke årets lokalvalg. Han kan håpe, men vi er ikke overbevist om at han har rett.

Særlig ikke etter at ordfører Per Ditlev-Simonsen mandag ble detronisert. Han burde ha trukket seg umiddelbart da avsløringene var et faktum. Han har hatt mange år på seg for å legge en strategi for hvordan han skulle opptre den dagen sannheten eventuelt kom frem. Det samme har datteren som er kommunikasjonsdirektør i Norsk Hydro. Vi var tilstede i Forretningsutvalget mandag og hørte opposisjonen kreve hans avgang. Siden har det ikke vært noen annen utgang for ordføreren enn å trekke seg. Mange nordmenn benytter seg av svart arbeid og snyter litt på skatten. I disse tider med mye penger og mye billig svart arbeidskraft risikerer du å måtte lete litt for å finne noen som har helt ren samvittighet. At andre også bryter lover og regler er til liten hjelp for Oslo Høyre og ordføreren. Byens ordfører kan ikke handle svart. Han kan ikke sørge for skjulte kontoer i Sveits til verken seg selv, sin kone eller datteren.

Vi ser ikke bort fra at endel velgere nå vurderer å velge bort Høyre. Dere vil vi minne om at dette ikke bare er et valg til bystyret. Dere skal også velge hvem som skal sitte i Bydelsutvalget. Høyrelistene byr på en lang rekke spennende navn som fortjener å bli vurdert uavhengig av bråket som nå raser. Husk at det er direktevalg til bydelene, og at du har en unik mulighet til å påvirke hvem som skal styre din del av Oslo!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...