Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Stasjonsbyen må vurderes

Forrige uke skrev vi om Grefsen Stasjonsby, et gigantisk utbyggingsprosjekt med nærmere 1000 nye leiligheter plassert mellom Storo og Sinsen. Prosjekt...

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Forrige uke skrev vi om Grefsen Stasjonsby, et gigantisk utbyggingsprosjekt med nærmere 1000 nye leiligheter plassert mellom Storo og Sinsen. Prosjektet ligger rent fysisk innenfor Bydel Sagene. Men utformingen av området vil påvirke områder innenfor Bydel Nordre Aker i vesentlig grad. Det var således en solid feil at ikke våre lokalpolitikere sto på listen over høringsinstanser da saken ble sendt ut på høring i november i fjor. Siden vi satte fokus på saken i forrige utgave av avisen har heldigvis mye skjedd. Nå har Plan og Bygningsetaten(PBE) bestemt seg for en ny vurdering av planene for hvordan trafikkavviklingen til det nye boligområdet skal utformes. Det er vi glade for. Oslo er inne i en periode med store utbyggingssaker. Veldig mye skal gjennom de politiske kanalene og PBE. Etaten er ikke overdimensjonert i forhold til oppgavene, for å si det forsiktig. I tillegg er etaten rystet av korrupsjonsskandalen og påfølgende støy. Akkurat nå forsøker Rune Gerhardsen og Ap å nullstille hele Bjørvika-utbyggingen, fordi han ikke føler seg komfortabel med planene. Gerhardsen mener det er tid nok til å tenke seg om både en og to ganger. Mens Høyre frykter at hele prosjektet kan rase sammen, dersom for store endringer vedtas. Utbyggerne er avhengige av forutsigbarhet. Nå ser vi at Aps bystyremedlemmer tenker i samme bane rundt Stasjonsbyen. Bystyremedlem Ivar Christiansen uttalte i forrige uke at han håper på en konsekvensutredning av hele Grefsen Stasjonsby. Han mener det ikke holder å bare diskutere innkjørselen til Hans Nielsens Hauges gate og stasjonsbyen. Hele trafikksituasjonen i Nydalen, Storo og mot Sinsen må innlemmes i en fremtidig helhetlig planlegging for området.

Han er ikke alene om å tenke slik. Selv om Bydel Nordre Aker ikke fikk uttale seg i siste runde, så har BU tidligere hatt Stasjonsbyen til behandling. Og lokalpolitikerne var bekymret. Lokalpolitikerne våre er rett og slett redde for at de som bor og jobber i bydelen skal bli sperret inne og må finne nye veier ut av Grefsen- Kjelsås-området. Feil løsninger kan tvinge oss til å måtte kjøre ut via Frysja. BU var også opptatt av returstøy fra muren som blir etablert. Og våre lokalpolitikere ønsket lavere høyde på blokkene og lavere bebyggelse generelt.

Nordre Aker Budstikke stoler på at de vedtak som ble gjort i Oslo bystyre nå følges opp, og at vi får en ny trafikkplan på bordet. Vi ønsker oss også en mye bredere gjennomgang av hele prosjektet, i likhet med Ivar Christiansen.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...