Nordre Aker Budstikke
Seksjonsheader

«Sykkelen er ikke problemet i Grefsenveien!»

Hanne Lyssand er lokalpolitiker i Nordre Aker, og nestleder i Oslo SV. Foto: PRIVAT / KARL A. KJELSTRUP

DEBATT: Høyre prøver å fortelle oss at det er sykkelen som er problemet i Grefsenveien. Det er det selvfølgelig ikke. Å sykle i byen er raskt, effektivt og tar lite plass.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 09.03.2018 kl 13:07

Alle partier i Oslo har vært enige om at vi ikke kan kjøre mer bil i Oslo. Klimaet tåler det ikke, Oslolufta tåler det ikke, vi har ikke plass til det og vi får en veldig utrivelig by hvis vi pøser på med mer biltrafikk.

Byrådet har derfor begynt å planlegge den byen vi alle ønsker oss. Og da må vi ta noen tøffe valg.

Bilen kan ikke lenger ha førsterett på areal og investeringer. Stadig flere ønsker å bo på Grefsen og Kjelsås og vi har en stor utbygging på Frysja. I årevis har vi diskutert Grefsenveien og Storokrysset, uten at noe er skjedd. Det siste er at Grefsenveien er blitt konvertert til gratis henstillingsplass for trailere og trikken står stadig lengre i kø for å passere Storokrysset.

I denne situasjon prøver Høyre å fortelle oss at det er sykkelen som er problemet i Grefsenveien? Det er det selvfølgelig ikke. Å sykle i byen er raskt, effektivt og tar lite plass, det er bra for helsa og stort sett trivelig. De mener at syklene skal være et annet sted, uten å komme med noen konkrete forslag.

LES OGSÅ: BU-leder om sykkelutspill i Grefsenveien: – Oppsiktsvekkende, trist og kritikkverdig


Byrådet foreslår å fjerne gateparkering i Grefsenveien, utvide fortauet og la trikken få egen trasé nedover. Da slipper de mange på trikken å sitte og vente på de få i bilene.

Nedover er syklene raskere enn bilene og må dele plass med dem. Oppover holder syklistene lavere hastighet enn bilene. Nå må syklistene holde seg på en smal stripe mellom store parkerte biler og trikkeskinnene, mens bilene svinger ut og inn av trikketraseen.

I det nye forslaget er de parkerte bilene borte, syklistene får en egen stripe rød asfalt, og bilene deler med trikken. Det er tryggere og bilene trenger ikke å ligge å vente bak syklistene på en mulighet for forbikjøring.

SV er gjerne med på å lage flere alternativer for de som går og sykler, men å kaste ut syklene fra Grefsenveien hjelper ikke. Hvis vi tilrettelegger for at syklene skal få sin naturlige plass, vil flere velge å sykle og da blir det mindre kø både for trikken og for de som må bruke bil.

Hanne Lyssand
Nestleder i Oslo SV
og bydelspolitiker i Nordre Aker


DELTA I DEBATTEN! Send ditt innlegg til debatt@nab.no!

Les svarinnlegget fra Haavard Nordlie, initiativtaker til innbyggerinitiativet her: – Har ikke forstått realiteten i innbyggerforslaget

LES OM PLANENE FOR GREFSENVEIEN:

Bymiljøetaten mener sykkeltiltakene i Grefsenveien er godt forankret lokalt. Permanent løsning én vei - Sykkelfelt også fra Disen og oppover.

BU-leder i Nordre Aker mener Bymiljøetaten snakker mot bedre vitende. – Det er oppsiktsvekkende og sterkt kritikkverdig at de påstår forslaget de nå presenterer er godt forankret lokalt

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...