Nordre Aker Budstikke

Taasen snakker mot bedre vitende!

Oppslag i Nordre Aker budstikke 10. september: "Sykehusinnleggelsene og utskrivningene øker i ferietiden. Det blir dyrt. – Legevikarer som ikke kjenn...

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 25.09.2008 kl 15:20

Oppslag i Nordre Aker budstikke 10. september:

"Sykehusinnleggelsene og utskrivningene øker i ferietiden. Det blir dyrt. – Legevikarer som ikke kjenner pasientene godt, kan være en årsak, mener bydelsdirektør Mona Taasen." Bydelens fastleger er meget provosert av en slik framstilling.

Dersom det er snev av korrekt gjengivelse i det ovennevnte sitatet, vitner det om grov uforstand fra bydelsdirektøren og total mangel på tillit til bydelens 35 fastleger ved bydelens 12 legekontor. Vi bruker ikke vikarer utenfra, men dekker opp for hverandre ved såkalt kollegial fraværsdekning. Om vi ikke kjenner pasienten, kjenner vi i alle fall bydelen og dens tjenestetilbud.

Det er mulig Ullevål sykehus kvier seg for å ta imot eldre pasienter og kaller innleggelsene "unødvendige". Akutt funksjonssvikt er en vanlig årsak til sykehusinnleggelse av eldre. Slik funksjonssvikt kan skyldes enkle lidelser som for eksempel lungebetennelse og pasienten kunne fått et tilbud for eksempel på et sykehjem. Det tilbudet finnes ikke, og da blir innleggelse løsningen. Vi sitter jo med et inntrykk av at den eneste vei til sykehjemsplass er via sykehus. Jeg opplever i alle fall ikke å få sykehjemsplass til hjemmeboende, noe også bestillerkontoret har formidlet er umulig. Jeg tror nok at så vel pasient som pårørende er glade for at vi legger inn når vi mener det er den eneste løsningen.

Om vikarer på sykehjem har lavere terskel for å legge inn beboere i sykehus, skaper dette selvfølgelig ikke økt forbruk av sykehjemsplasser. Disse pasientene kommer jo tilbake til en plassen de allerede har.


Problemet er at bydelsadministrasjonen har helt urealistiske forventninger til sykehjemsbehov, og neppe har lyttet til råd fra fagavdelingene da budsjettet ble lagt, noe tidligere oppslag i Nordre Aker budstikke vitner om.

Referat fra BU i mars:

"Fortsatt har bydelen høyt overforbruk på sykehjemsplasser. Tall fra forrige BU-møte viser overforbruk på hele 46 plasser per februar."

Referat fra BU i mai:

"Merforbruket på sykehjemsplasser er større enn forventet, og bydelsdirektøren varsler betydelig kutt i alle tjenester som ikke er lovpålagte."


Alle som har forsøkt å skaffe en sykehjemsplass for en pasient, vet at Bestillerkontoret legger lista svært høyt for å kunne fatte et positivt vedtak. Som leger vil vi våre pasienters beste. Da er vi avhengige av et godt samarbeid med den øvrige helsetjenesten i bydelen og med bydelsadministrasjonen. Mona Taasen bidrar ikke til det!

Svein Aarseth

Frysja legekontor

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...