Nordre Aker Budstikke
Seksjonsheader

Brillebloggen:

Tanzania-teamet er fremme på Zanzibar

GOD STEMNING: Denne glade gjengen fra Specsavers skal sørge for at innbyggerne på Zanzibar får briller donert av personer fra blant annet bydel Nordre Aker. Foto: Morten Bendiksen

BRILLEBLOGGEN: Etter 17 timers reising, er omsider «brilleblogger» Philip Reiler fra Grefsen klar for en uke med det humanitære prosjektet «Gi Syn til Tanzania».

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 20.02.2018 kl 15:26

For tredje gang blogger Philip Reiler fra Grefsen om sine opplevelser i løpet av den ukeslange Eyecampen i Tanzania. Reiler er PR-sjef i optikerkjeden Specsavers, som har reist til Tanzania med briller som er donert fra Norge. Eyecamp er en del av optikerkjedens humanitære prosjekt «Gi syn til Tanzania».

DAG 1

Heten slår mot oss idet flydøren åpner seg, og svetteperlene pipler frem. Det var minus 5 grader da vi lettet fra Gardermoen, og i Zanzibar viser termometeret hele 32 varmegrader. «Godt vi har én dag å akklimatisere oss på», tenker nok de fleste av oss.

På flyplassen hersker det lettere kaos, med diverse innreiseskjema som skal fylles ut og beskjeder som blir gitt i hytt og pine. På bagasjebåndet teller vi opp riktig antall kolli. Tror vi i alle fall... 13 stappfulle hockeybager med briller og optisk utstyr har kommet vel frem, og vi priser oss lykkelige over at alt er på plass.

Det er ikke før vi er fremme på hotellet at vi innser tabben: Det mangler en bag inneholdende noe av det viktigste optiske utstyret fra Specsavers. Ble den liggende igjen på bagasjebåndet?

Med stort pågangsmot tar sjefsoptiker Trine Johnsen grep, og får lokalisert bagen. Den er heldigvis på flyplassen! Det er ingen tid å miste, for «eyecampen» starter i morgen, og da må alt utstyr være på plass. Etter å ha gjort vendereise til flyplassen, er bagasjen med det verdifulle inneholdet tilbake i de riktige optiker-hender og klare for å gi syn til Tanzania – denne gangen på den lutfattige øya Zanzibar.


LES MER OM GI SYN TIL TANZANIA OG TIDLIGERE BRILLEBLOGGER HER!

NYSJERRIGE PRINSESSER: Disse lokale jentene gjorde store øyne da vi var på befaring der de to første dagene av eyecampen skal finne sted. Foto: Morten Bendiksen

Lokale barn på Zanzibar. Foto: Morten Bendiksen

Lokale barn på Zanzibar. Foto: Morten Bendiksen

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...