Nordre Aker Budstikke
Seksjonsheader

– To gretne gamle damer tok nesten livet av syvåringens idrettsglede

Magnus var på tur med mamma rundt Sognsvann. Foto: Kari Flottorp Lingsom

– I mitt hode er det stor forskjell på et barn på sykkel, i vanlige klær og i lavere fart, og en merkejagende Birken-mosjonist på ivrig treningstur i Nordmarka!

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 28.07.2017 kl 08:37

Kari Flottorp Lingsom er blogger, triatlon-utøver og tidligere svømmer. Torsdag var hun på tur rundt Sognsvann med sønnen, og forteller om en lite hyggelig opplevelse på turen.

Jeg liker å se Magnus på tur, med et stort smil rundt munnen og en indre glede over å få nyte naturen og bruke kroppen.

Hjertet sank langt ned i magen da jeg møtte Magnus skjelvende av frykt og oppløst i tårer på en av våre runder rundt Sognsvann i formiddag. Han hadde kommet 100 meter foran meg i løypa og var ute av syne en liten stund.

Jeg trodde først han hadde falt og slått seg, men der tok jeg feil. Han hadde blitt stoppet av to gretne, gamle damer som på svært ublidt vis hadde fortalt ham at sykling var strengt forbudt rundt vannet.

Det tok lang tid å roe ham etterpå, og en liten stund lurte jeg på om det noen gang ville være mulig å få ham med på tur igjen. Han var knust og redd, og jeg skulle gjerne tatt en alvorsprat med disse gråhårede vesenene som på død og liv skulle ødelegge idrettsgleden hans i dag.


Men Magnus var altfor redd til at jeg fikk stoppe da vi passerte dem igjen en halvtime senere. Og hørte dem gjorde vi uansett. Joda, vi var visst både egoistiske og uforskammede, måtte vi vite.

Nå skal det sies at den ansvarlige voksenpersonen i dette tilfellet, altså meg, er fullt klar over at det er sykling forbudt i deler av løypa rundt Sognsvann. Men jeg skal ærlig innrømme at jeg trodde dette gjaldt for voksne syklister på treningstur, ikke for syvåringer (eller andre barn) som bruker sykkelen i gang- og joggefart.

Magnus har syklet rundt vannet siden han startet å bruke løpesykkel som toåring, og vi har aldri mottatt noen annen form for tilbakemelding enn oppmuntrende heiarop og beundrende blikk.

I mitt hode er det stor forskjell på et barn på sykkel, i vanlige klær og i lavere fart enn mange løper – og en merkejagende Birkenmosjonist på ivrig treningstur i Nordmarka. Og om det så skulle være så ille at en syvåring sykler langs vannet, så ta det i det minste opp med barnets foresatte – ikke skjell ut et barn som koser seg i naturen! Det må jo være lov å bruke hodet, selv i marka?

Det skjærer meg langt inn i hjertet at det ikke skal være mulig å bruke skjønn når man ferdes i naturen, selv på populære områder som Sognsvann. Det må være mulig å se forskjell på et barn som koser seg på tur, og en syklist på trening?


Kan det være så innmari vanskelig å se at syvåringen sykler sakte, tar hensyn og gjerne stopper ved den minste usikkerhet rundt hvilket veivalg han skal ta? At han sykler ved siden av sin løpende mor, prater som en foss og smiler fra øre til øre?

Heldigvis for meg og Magnus så møtte vi ganske mange andre mennesker rundt Sognsvann i dag også, selv om det absolutt var en rolig dag der ute i og med at solen glimret med sitt fravær. Vi så gamle menn med staver, en krokrygget mann med stokk, folk med hunder, treningsglade mosjonister i ivrig driv, familier med barnevogn og andre på rolig skravletur.

Felles for dem alle var at de lyste opp og smilte da Magnus og jeg kom mot dem. Noen av dem heiet og hilste svært hyggelig da vi passerte. Andre mente at mor måtte få opp farten for å holde følge, sagt med et stort glimt i øyet. Nettopp slik barn på tur bør møtes, enten de er syklende, gående eller løpende. La dem få oppmuntrende tilrop!

Det spørs om jeg får med meg Magnus rundt vannet ved en senere anledning. Men jeg krysser fingrene for at det går. Og om du er uenig i valget mitt om å la ham sykle ved siden av, gi meg gjerne beskjed. Men ikke skjell ut guttungen min!

Kari Flottorp Lingsom
Idrettsutøver og blogger


Her kan du lese mer fra Kari og bloggen.

LES OGSÅ:

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...