Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Trafikk og Grefsen Stasjonsby

I Nordre Aker Budstikke 28. september omtales Grefsen stasjonsby. Uttalelser fra et medlem av aksjonsgruppa krever en presisering: Trafikktellinger i...

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

I Nordre Aker Budstikke 28. september omtales Grefsen stasjonsby. Uttalelser fra et medlem av aksjonsgruppa krever en presisering:

Trafikktellinger i Vitaminveien sier mest om trafikkøkning til Storosentret. Forretningsareal genererer trafikk i helt annen grad enn boliger. Prognosene for trafikkgenerering fra Grefsen stasjon sier at denne trafikken neppe vil kreve et annet trafikksystem eller oppgradering av veinettets kapasitet. Boligområdet antas å generere biltrafikk i samme omfang som et hvilket som helst annet boligstrøk i indre by med samme antall boliger, verken mer eller mindre. Samferdselsetaten har under utarbeidelse en uttalelse om overordnet trafikkapasitet for Nydalen, Grefsen og Sagene. Denne vil bli tatt med i det videre arbeidet.

Aksjonist Conny Mossefin hevder at "Plan- og bygningsetaten er ikke bekymret for de som alt bor i området".

Når byen planlegges og bygges er etaten selvsagt opptatt av helheten. I det inngår også hensynet til omgivelsene og de som allerede bor i området. Men byen vokser, og bystyret har vedtatt at fortetting skal skje innenfor dagens byggesone, bl.a. med høyere utnyttelse ved knutepunktene. På den bakgrunn er det ikke noe grunnlag for å avslå å bygge boliger på den andre siden av Ring 3, med synlige 5 -6 etasjer minimum 120 meter fra villastrøket

Refleksstøy er beregnet til maks. 1dB, som er "knapt merkbart". Utbygging blir fulgt opp med målinger og eventuelt avbøtende tiltak.

Aksjonistene krever konsekvensutredning. Planen utløser ikke konsekvensutredning ihht. Forskrift om konsekvensutredning av 21.05.1999. Boligdelen er ikke så stor at den faller innenfor daværende forskrifts vedlegg II pkt. 4.3. om at området for utviklingsprosjektet skal være på mer enn 100 dekar. Hele planområdet, inkludert kontor og forretningsdelen er på 85.000 m2 .

Lokk over T-banen er foreslått regulert til kontor og forretning med begrenset forretningsareal på 2.500 m2. Tiltaket faller ikke innenfor forskriftens § 4 og dens kriterier.

Saken er imidlertid svært godt utredet. Følgende utredninger foreligger:

n Grefsen stasjonsby, støyvurdering

n Utredning om støy langs Ring3 " ifht boliger

n Grefsen stasjonsby, vurdering av luftkvalitet

n Grefsen stasjonsby, klimavurdering

n Grefsen stasjonsby, trafikkutredning

n Grefsen stasjonsby, Utenomhusanlegg

n Miljøundersøkelse, Grefsen stasjonsby

n Boligkvalitetsstudier/eksempler/soldiagram

n Overvannshåndtering Grefsen stasjonsby

n ROS-analyse

n Trafikkanalyse: Gang- og sykkeltrafikk

n Notat vedrørende avvik fra minimumstall parkeringsnorm i Oslo kommunes parkeringsnorm for boliger.

Bak rapportene står anerkjente konsulenter som Asplan Viak, Multiconsult, NGI, Hille Melbye Arkitekter AS, Statkraft Grøner AS, Safetec AS, Norsam AS, BS Akustikk, i tillegg til Statens Vegvesen og Plan- og bygningsetaten.

De mange utredningene dekker de forhold som ville blitt avklart i en konsekvensutredning. Det er vanskelig å se hva slags konsekvenser man ønsker utredet utover dette?

Dagny Gärtner Hovig

Informasjonssjef, Plan- og bygningsetaten

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...