Nordre Aker Budstikke
Seksjonsheader

Treningsveilederens juleråd: – Elsker du ribbesvor, ja så spis og nyt!

Kos deg i jula, det er ikke den ene uka i året som gjør utslaget for hele resten av året. Foto: PRIVAT/ILLUSTRASJON

– Jeg vil slå et slag for å ta for deg! Elsker du ribbesvor, ja så spis og nyt! Sprøtt og godt, hør lyden av knasende svor, kjenn smaken, lukta, og ikke minst godfølelse det fyller deg med.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 30.12.2015 kl 19:45

Jula er fylt til randen av gode og feite saker: Ribbe og pinnekjøtt, riskrem, multekrem, sauser, nøtter, marsipan, sjokolade, delfiakake, kraftige drikkevarer og mye mye mer!

Men for vekta sin del er det ikke det du spiser en uke i jula som har mest å si, men hva og hvordan du spiser de andre 51 ukene i året. Mange sitter med dårlig samvittighet gjennom hele jula for det de spiser. «Burde ikke spise…», nei-mat og fy-mat…

Men jeg vil slå et slag for å ta for deg av det du liker aller best!

Hør lyden av knasende svor, kjenn på smaken, lukta, og konsistensen

Elsker du ribbesvor, ja så spis det – og nyyyyyt det! Skru på alle sanser og legg merke til hvor godt det er mens du spiser det. Se hvor sprøtt og godt det ser ut, hør lyden av knasende svor, kjenn på smaken, lukta, og konsistensen på maten, hvordan er det å tygge det. Og ikke minst hvilken godfølelse det fyller deg med. Tradisjonen rundt maten,
folka du spiser det sammen med.


LES OGSÅ: Astrid Moe Eikrem hjelper deg i form – både fysisk og mentalt

Spis med oppmerksomhet, nyt smakene og kjenn etter på hver munnfull hva du liker og
hva som er så godt. Når du spiser på denne måten, vil du merke at du får mer ut av det
du spiser. Du setter mer pris på maten, og da går det faktisk også mindre mengder inn!

Be om å bli satt av litt før målet, og så går du det siste kvarteret

Og når det gjelder trim og trening i jula, er det ikke alltid enkelt å få til. Men en gåtur hver dag – det klarer vi. Gå til og fra juleselskapet, gå en tur etter middag. Skal dere kjøre til middagsselskap, så be om å bli satt av litt før målet, og så går du det siste kvarteret. Frisk luft og trim på en gang, bra for både hodet og kroppen!

Jeg skal til Vestlandet, og der går det i pinnekjøtt og multekrem – ingenting slår det! Spis og kos deg i jula, med alle fem sanser på!


Ønsker dere alle en herlig og nytelsesrik jul!

Astrid Moe Eikrem
Coach og trener

Astrid Moe Eikrem (49) er coach og treningsveileder, og driver Heile deg Coaching og trening på Kjelsås. Hun er fast spaltist i Nordre Aker Budstikke. Les mer fra Astrid her.

LES OGSÅ:

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.


Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...