Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Trygg fremtid for Skar leir

I dag bringer vi strålende nyheter. Oslo kommune vil bruke sin forkjøpsrett og kjøper Skar leir i Maridalen. Ikke for å legge leirområdet brakk, men f...

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

I dag bringer vi strålende nyheter. Oslo kommune vil bruke sin forkjøpsrett og kjøper Skar leir i Maridalen. Ikke for å legge leirområdet brakk, men for å utvikle det videre til beste for Maridalen og byen for øvrig. Nordre Aker Budstikke har tidligere på lederplass argumentert for et kommunalt oppkjøp. Vi mener det er viktig at kommunen får kontroll av mange årsaker. Hensynet til Maridalsvannet er en viktig grunn. Det er viktig å kunne utvikle området i tett dialog med Vann- og avløpsetaten. Det skjer best når kommunen selv sitter med hånden på rattet. Vi er redd enhver annen eierstruktur ville ført til lammelse. Området ville blitt nektet utnyttet i noen som helst form. Det ville vært skandaløst.

Nå tør vi håpe og tro og forvente en utvikling av Skar leir i harmoni med de fantastiske forutsetningene området har. Bak gjerdene finner vi flott natur, bygninger og infrastruktur i skjønn forening. Det blir en utrolig spennende prosess som vi lover å følge med både entusiasme og et kritisk blikk. Mulighetene er enestående i dette gedigne landskapet. Men mye skal klaffe. Derfor er det så spennende at Tor Hammer, tåsengutt og tidligere rektor ved Sollerudstranda skole, åpenbart blir lyttet til i Oslo kommune. Han har i flere år stått i spissen for en gruppe entusiaster som ønsker å videreutvikle Skar militærleir. Han har tidligere utviklet Sollerudstranda skole på Lysaker fra bakevje til utstillingsvindu, og mener Skar leir har fantastiske forutsetninger for å bli en stolthet for byen.

Hammers erfaring fra Sollerudstranda er at alt er mulig om du bare vet hvor du vil, og ikke lar deg stoppe av litt motgang. Den erfaringen trengs når det nå er Skar leir som står på agendaen. Like viktig er det at Maridalens Venner er med på laget. Oslo kommune må kjøpe leiren. Deretter må det nedsettes et styre som får som oppgave å skape virksomhet her, har Tor Øystein Olsen, leder i Maridalens Venner, med over 800 medlemmer i ryggen, uttalt til vår avis. Nå blåser altså vinden i riktig retning. Vi gleder oss til fortsettelsen, og forutsetter at alle de kreative krefter bydelen kan fremvise blir dratt med i arbeidet videre. De kreftene er formidable!

Det blir en utrolig spennende prosess som vi lover å følge med både entusiasme og et kritisk blikk

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...