Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Ufortjent skjenn?

nn Hva er vel mer irriterende enn en innstilt T-bane, forsinket trikk eller overfylt buss? Alle aktive brukere av Oslos kollektivtransport vet at det ...

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 22.02.2008 kl 14:20

nn Hva er vel mer irriterende enn en innstilt T-bane, forsinket trikk eller overfylt buss? Alle aktive brukere av Oslos kollektivtransport vet at det er en risikosport å sette penger på T-banens punktlighet, for ikke å snakke om å stille klokken etter den. Oslo Sporveier, eller «Ruter» som selskapet nå heter etter fusjonen med Stor Oslo Lokaltrafikk (SL) 1. januar, har måtte tåle kritikk i mange år for stadige forsinkelser og utrangert materiell. For ikke å snakke om det «nye» elektroniske billettsystemet som er forsinket på fjerde året. Billettautomater for store summer må skiftes ut fordi de har blitt ramponerte mens de har stått ubrukte. I tillegg ble det nylig kjent at de utvalgte testbrukerne av det nye systemet ikke får gjort «jobben» sin fordi valideringsmaskinene ikke fungerer.

nn Men alt er ikke bare ille. De nye T-banetogene ( MX- togene) samt en storstilt utskiftning av sporveisbussene for et par år siden har gjort reisen mer behagelig. Når også sanntids-tavler er på plass på stadig flere stasjoner og holdeplasser, blir det enklere å være kollektivreisende. Om ikke bane, buss og trikk faktisk oftere er i rute, kan vi i allefall se hvor på ruta neste avgang befinner seg.

nn I denne sammenheng bør det også nevnes at at T-baneringen, som har knyttet deler av vår bydel nærmere resten av byen, er en stor suksess, med formidabel passasjervekst siden åpningen. Undersøkelser viser også at biltrafikken i Nydalen-området ikke har økt. I disse klima-tider, hvor nesten alle kan enes om at vi sammen må ta i et tak for å redusere klimagassutslippene, er det gledelig at flere velger Oslos kollektivtransport som et reisealternativ, og at det satses på fornyelse og tiltak som letter hverdagen for de reisende. Forhåpentligvis blir ikke den positive trenden dårligere når billettprisene trolig settes ned senere i år. Nå kan også enkeltbillett i Oslo brukes til overgang i Akershus. Vi siterer Ruter, som på sine nettsider sier at «dette vil gi en stor miljøgevinst, og er en hyggelig bonus for alle som bryr seg om nærmiljøet og kloden vi lever på.»

T-bane- ringen, som knytter deler av vår bydel nærmere resten av byen, er en stor suksess

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...