Nordre Aker Budstikke

Uholdbare forhold for på Engebråten

Grefsen Arbeiderpartilag, Grefsen AUF og Kjelsås Arbeiderpartilag krever at Engebråten ungdomsskole bygges ut umiddelbart. Engebråten ungdomsskole på...

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 25.09.2008 kl 15:15

Grefsen Arbeiderpartilag, Grefsen AUF og Kjelsås Arbeiderpartilag krever at Engebråten ungdomsskole bygges ut umiddelbart.

Engebråten ungdomsskole på Grefsen i Oslo er en av Norges største ungdomsskoler. Skolen ble bygd for 15 klasser i 1997, men allerede etter fire år var elevtallet for stort. Skolen har i tre omganger fått nye klasserom/brakker - og har i dag 22 klasser.

Det faktum at skolen har et betydelig antall flere elever og lærere enn skolen er dimensjonert for, skaper betydelige problemer for både elever og lærere. Skolen mangler blant annet tilstrekkelig antall klasserom, arbeidsplasser for lærere, møterom og toaletter. Til tross for at Engebråten skole er relativt ny (1997), må mange av elevene/lærerne oppholde seg i midlertidige brakker hver eneste dag, med dårlig inneklima – og medfølgende helseproblemer for elever og ansatte.

Noe må gjøres - og det må gjøres straks:

Forbedring av norske skolebygg er en fellesskapsoppgave, og vi i AP-laga og AUF på Grefsen og Kjelsås krever at følgende tiltak iverksettes umiddelbart:


n Undervisningsbygg må pålegges å starte prosessen med bygging av skoleutvidelsen av Engebråten ungdomsskole slik den var ferdigprosjektert våren 2005. Det må umiddelbart bygges plass til ytterligere fem klasser. Ettersom Oslo er inne i en periode med sterk befolkningsvekst, må det samtidig planlegges og investeres for fremtiden.

n En overgangsløsning som tilfredsstiller norske krav til arbeidsmiljø og inneklima for elever og lærere må være på plass snarest mulig.

n Vi krever at fagetatene i Oslo Kommune slutter med å forholde seg til mangelfulle prognoser og statistikk for elevstallutviklingen i distriktet. Lytt til de lokale foreldreutvalgene og lokalpolitikerne som har større oversikt over utviklingen.

Vi synes det er flaut at byrådet i Oslo ikke har ryddet opp i dette for lenge siden. Det er tydelig at Høyre og Fremskrittspartiet ikke er skolepartier for oss.

Tove S. Christiansen


leder, Grefsen Arbeiderpartilag

på vegne av Grefsen Ap, Kjelsås Ap og Grefsen AUF

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...