Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Ungdomsrådet deler ut penger

Nå kan du søke ungdomsrådet i Bydel Nordre Aker om penger hvis du har et prosjekt du vil gjennomføre. Forutsetningen er at tiltaket skal gagne flest m...

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Nå kan du søke ungdomsrådet i Bydel Nordre Aker om penger hvis du har et prosjekt du vil gjennomføre. Forutsetningen er at tiltaket skal gagne flest mulig ungdommer i bydelen. Nordre Aker ungdomsråd har fått 123 500 kroner til disposisjon. Bystyret har i år bevilget 1,5 millioner kroner i tilskudd til ungdomsrådene i bydelene. Det enkelte ungdomsråd avgjør hvilke tiltak det kan søkes støtte til og hvilke kriterier som gjelder. Ungdomsrådet kan også innvilge støtte til tiltak de selv setter i gang og arrangerer for ungdom.

Viktoria Hamran Fjellbekk er leder av ungdomsrådet. Hun forteller at de kriteriene hun og de andre i rådet legger vekt på når de skal gi penger er at flest mulig ungdommer i bydelen skal få glede av tiltaket. Dessuten må arrangementet gå av stabelen i bydelen. Og de gir ikke penger til etablerte klubber. De har skrevne regler for hvilke arrangementer de kan støtte, men de bruker også skjønn i hvert enkelt tilfelle. Rådet avgjør slike saker gjennom avstemning.

Nordre Aker Budstikke synes dette er en glimrende metode for å fordele penger til ungdom. Vi snakker ikke om kolossale summer. Men istedenfor at politikere og administrasjon bestemmer på vanlig byråkratisk vis får ungdom selv verdifull erfaring i å gjøre politiske avveininger. Det er ingen mangel på gode formål. Alle kan ikke få alt de ønsker. Med andre ord: Velkommen til den politiske virkelighet! Det er morsomt og spennende å høre hvordan ungdomsrådet tenker. Vårt absolutte inntrykk er at de tar oppgaven ytterst seriøst, og forvalter hver krone etter beste evne.

- I flere år har vi bevilget penger til skolerevyene på de videregående skolene i bydelen, forteller Tor Keilen som også sitter i ungdomsrådet, til bydelens hjemmeside. De får også søknader fra idrettsklubber som vil være uavhengige av voksne, og ungdomsrådet har tidligere støttet TILT kortfilmfestival, Frysjastock, fotballag, innebandylag, snowboardklubb, speiderarrangementer og katolsk ungdom.

Med andre ord er det mange unge i Bydel Nordre Aker som allerede har lært seg at ungdomsrådet har midler, og hvordan de skal søke for å få bidrag til sine aktiviteter. Det er flott. Men vi er overbevist om at enda mange flere har positive planer og tanker, og at penger fra ungdomsrådet kan bidra til å realisere nettopp deres vyer. Ikke alle kan få, men det er lov å prøve!

Nordre Aker har lyst til å berømme ungdomsrådet for innsatsen. Vi vil ønske 15-åringen Fredrik Røe Brevig lykke til som ferskt medlem. Og vi vil oppfordre alle voksne innenfor skoler, politiske partier, organisasjoner og lag til å ta rådet ytterst seriøst. Hjelp dem til å bli gode! Til ungdommen i Nordre Aker: Stå på!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...