Nordre Aker Budstikke
Seksjonsheader

«Utvikling av Nydalen går tilbake til start»

Skissen fra Aksjonsgruppa Ja til stor park i Nydalen viser deres forslag til park i Sandakerveien 113-119, og er utarbeidet av Endre Skandfer.

MENINGER: Innbyggeres påvirkning har altså klart å sette etablering av friområder på agenda. Utfordringen er at forslaget som kommer på ingen måte er godt nok, vi er tilnærmet tilbake til start.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Utviklingen av Nydalen er en hard nøtt for byrådet. Etter år med høyrestyre av Oslo kommune var planleggingskapasiteten på et minimum. Samtidig eksploderte utviklingen av Nydalen med etableringen av BI og t-banestasjon. Området har på få år vokst fra noen tusen innbyggere til over 10.000 og det er estimert med en dobling de neste 10 årene. Dette kommer i tillegg til de omlag 30.000 som jobber og studerer I Nydalen.

Etter forrige valgseier uttalte Lan Marie Berg (MDG) ved framlegget av byrådsplattformen at de dessverre ikke hadde rom til etablering av nye grøntområder og park i Nydalen. Gjennom aktiv lobbyering fra Nydalens innbyggere fikk PBE likevel beskjed fra byråd for byutvikling om å etablere en så stor park som mulig i Nydalen våren 2020, på tvers av to tomter som er under utvikling.

Et arbeidsutvalg bestående av kommunale etater og utbyggerne Avantor og Obos er satt ned for å løse floken. Forslaget det ligger an til at PBE vil sende på høring er en L formet park med 4,5 dekar på Avantor sin tomt og 9 dekar på Obos sin tomt.

Innbyggeres påvirkning har altså klart å sette etablering av friområder på agenda. Utfordringen er at forslaget som kommer på ingen måte er godt nok, vi er tilnærmet tilbake til start.


For det første vil kun en tredjedel av parken bli realisert før Schibsted flytter trykkeriet sitt ut av Nydalen. Leieavtalen de har med Obos kan forlenges til 2040. Barna som skal benytte denne parken er ikke født enda.

For det andre er parken for liten. Fernanda Nissen skole med 840 elever mangler alene 10 dekar med uteareal. De 6 barnehagene i umiddelbar nærhet mangler 7. Det finnes ikke møteplasser hvor dagens 10.000 innbyggerne kan bygge identitet og tilhørighet i Nydalen. Det finnes så og si ikke steder der folk kan bli kjent på tvers av alder, kultur og annen tilhørighet. Dette skaper sosial distansering. Og enda er Nydalen bare halvfull.

Kommunen, med byrådet i spissen, må kjenne sin besøkelsestid og erkjenne at på grunn av tidligere manglende planlegging, må de nå gå inn med politisk styring og sikre tilstrekkelig med grøntområder i Nydalen. De kommunale etatene kan ikke gjøre slike grep, uten politisk styring. Floken kan eksempelvis løses slik Oslo AP nylig i har vedtatt, ved et makeskifte hvor Avantor som eier den enda ikke utbygde tomten kan få en erstatningstomt et annet sted lokalt, regionalt eller nasjonalt.

Det haster for Nydalens innbyggere. Det vil være tverrpolitisk enighet på Rådhuset om at friarealet til ungdommene som vokser opp i Nydalen de neste 20 årene, ikke skal være basert på et av Norges største kjøpesenter eller t-banestasjon slik det er i dag.

DELTA I DEBATTEN! Send ditt innlegg til meninger@nab.no.

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...