Nordre Aker Budstikke
Seksjonsheader

«Ny retning for Norge - aksjon arbeidsliv!»

Fagforbundet, SV og Arbeiderpartiet på stand i Nydalen. Foto: Fagforbundet

MENINGER: Lørdag 4. september hadde Fagforbundet samlet Ap, SV og Rødt i Nordre Aker til en felles stand i Nydalen. Stortingskandidaten Andreas Sjalg Unnerland fra SV kom også.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 08.09.2021 kl 16:23

Vi i Fagforbundet Nordre Aker mener at i vårt samfunn er velferdsstaten og trepartssamarbeidet noen av de viktigste bærebjelker som sikrer oss gode og trygge levekår og et ordnet arbeidsliv. I løpet de siste to regjeringsperiodene har vi blant annet opplevd kutt i flere viktige velferdsgoder, forringelse av arbeidsmiljøloven, reduksjon av fradraget for fagforeningskontingenten og en nedbemanning av arbeidstilsynet. Vi ønsker en rødgrønn regjering som skal reversere kuttene og jobbe for et trygt og rettferdig arbeidsliv for alle.

Berit Kåvik som er gruppeleder for SV i Nordre Aker, mener retten og muligheten til å jobbe heltid er viktig, en sak som for oss i fagforbundet er grunnleggende. Deltidsarbeid gir flere utfordringer både på et personlig og på et overordnet plan. Bruken av deltid er fortsatt klart størst i kvinnedominerte yrker både i privat og offentlig sektor. I offentlig sektor gjelder dette særlig innen pleie og omsorg, men også innenfor barnehage og utdanningssektoren. Men kvinner trenger også selvsagt en lønn som sikrer at de kan forsørge seg selv og sine barn. En tilværelse uten full lønn gir uforutsigbarhet når du må jakte etter ekstra vakter for å få endene til å møtes.

I Bydel Nordre Aker ønsker vi en større andel heltidsstillinger for våre ansatte, og arbeidet med dette er i gang. Vi trenger våre ansatte for å kunne utvikle gode tjenester. Den beste måten å utvikle kompetanse og oppnå kontinuitet på er at flest mulig jobber heltid.

Viktigheten av at folk jobber i hele og faste stillinger har gjennom pandemien for alvor blitt slått fast. Det har bidratt til mindre risiko for smittespredning og til god ressursutnyttelse, sier hovedtillitsvalgt for Barn og Oppvekst Nordre Aker Asbjørn Andvig.

For styringspartiene i Nordre Aker er det viktig med et tett samarbeid med de tillitsvalgte. Skal vi greie å videreutvikle våre helse- og omsorgtjenester er det avgjørende. Sammen vil vi finne fram til de beste løsninger under en ny regjering, sier Bente M. Larsen, Nordre Aker Ap.

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...