Nordre Aker Budstikke
Seksjonsheader

«Nydalen trenger en stor park!»

Venstre-politiker Haakon Riekeles. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

MENINGER: Det er naturlig at en slik park finansieres gjennom et spleiselag med utbyggerne i området.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 02.09.2021 kl 17:11

Både nasjonalt og lokalt er det en målsetning å utvikle byområdene i Norge for at flere skal kunne bo i bynære områder, med gode muligheter for å bruke kollektiv, sykkel og gange for å dekke sine transportbehov. Utviklingen av nye bynære områder pågår derfor mange steder i landet, og det er viktig å trekke lærdom av denne utviklingen for at disse områdene skal bli gode boområder og attraktive steder.

Nydalen har lenge vært et område i utvikling i Oslo etter at den gamle industrivirksomheten flyttet ut. Etableringen av T-banen «Ringen» har vært en viktig forutsetning for at Nydalen kunne huse så mange boliger og næringslokaler. En av de viktigste lærdommene fra Nydalen er at nye boligområder i den tette byen må planlegges med store, sammenhengende parker, som bidrar til å skape bomiljø, trivsel og identitet.

I dag er det trangt om plassen på friområdene i Nydalen, spesielt på sommerhalvåret. Når området skal utvikles videre, er det behov for at det planlegges med større områder for rekreasjon enn det som først var planlagt. Pandemien har blant annet vist oss hvor viktig nærområdene er for folk.

Mangel på park i Nydalen går spesielt utover de yngste beboerne. Barna tilbringer store deler av dagen på skole og i barnehage. En stor grønn park vil kunne bøte på noe av arealbehovet til skoler og barnehager i området. Studenter og unge voksne bor hovedsakelig i trange hybler i Nydalen. De siste somrene har behovet for park for denne gruppen blitt spesielt synlig langs Akerselva.


Venstre har kjempet for stor park i Nydalen siden saken kom opp første gang, blant annet gjennom å fremme forslag om det i bystyret, og forslag i reguleringssaker om at kommunen skal bruke rekkefølgekrav om bidrag til realisering av stor park i alle fremtidige reguleringer i Nydalen. Vi mener det trengs et sammenhengende område på minst 15 mål, og utfordrer derfor byrådet i Oslo til å regulere inn park i Nydalen i forbindelse med reguleringsplanene på tomtene.

Vi har lagt merke til at grunneierne nå har utarbeidet planer som gir en park, men at den blir oppstykket i flere deler, med hoveddelen formet som en stor L. Vi mener det ikke er bra nok for Nydalen å bli avspist med en gruppe smale og uhensiktsmessige parkflekker. Parken må ikke nødvendigvis bli rektangulær, men Venstre ønsker en omdisponering av arealene på de aktuelle tomtene, så parkarealene blir mer samlet.

Det er naturlig at en slik park finansieres gjennom et spleiselag med utbyggerne i området. Der er svært mange tomter som skal utvikles i Nydalen, og vi vil se alle disse i sammenheng, med felles krav om bidrag til etablering av en stor sammenhengende park.

Lærdommen fra Nydalen må også tas med i planleggingen av alle nye utviklingsområder i bynære strøk, slik at byområdene våre blir gode å bo i og attraktive steder å oppholde seg.

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...