Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Vanskelig levering

Flere foreldre har ringt Nordre Aker Budstikke den siste tiden og fortalt om vanskelig levering i barnehagen. Foreldre med flere barnehagebarn oppleve...

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Flere foreldre har ringt Nordre Aker Budstikke den siste tiden og fortalt om vanskelig levering i barnehagen. Foreldre med flere barnehagebarn opplever at barna må gå i barnehager på ulike kanter av bydelen. Selv om private og kommunale barnehager har felles opptak, eksisterer det ingen automatikk i felles søskenprioritering, som det gjør med flere barn i kommunale barnehager. Da gis det overflyttingsprioritet til barnehage hvor søsken allerede har plass. Intern bytting foreldrene imellom er et ikke-tema. Bydel Nordre Aker opplyser at de daglig får henvendelser fra foreldre som ønsker å bytte barnehage slik at søsken får plass i samme.

Tidsklemma er blitt et begrep de fleste småbarnsforeldre kjenner seg igjen i. Jobb skal kombineres med barn, fritidsinteresser, øvrig familie og venner. De færreste av oss har jobben i gåavstand fra hjemmet. Nordre Aker Budstikke hører om foreldre som må gå ned i stillingsbrøk for å få hverdagen til å gå opp og har full forståelse for foreldre som vil ha søsken i samme barnehage. Mange barn opplever også større trygghet ved å starte i samme barnehage som storebror eller storesøster. "Det må være lov å tenke økonomi, tidsbesparelse og miljøbesparelse" og "er det økonomisk politikk som ligger bak disse tungrodde bestemmelsene, så er det familiene som bør få spare tid og penger, og ikke kommunen og bydelene", sier en av foreldrene i dagens avis, og det er vi enige i.

Samtidig har vi forståelse for bydelens argumenter. Bydelen koordinerer fellesopptaket mellom private og kommunale barnehager, men kan ikke bestemme hvilke barn som skal inn i de private barnehagene. Det er det de private barnehagene selv som gjør, og da blir felles søskenprioritering vanskelig. Det bør derimot åpnes opp for intern bytting foreldrene mellom, dersom barnehagen er enig og alder og andre opptakskriterier stemmer.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...