Nordre Aker Budstikke
Seksjonsheader

– Vær litt grei'a, bussjåfør!

Holger (21) løp det han orket mot bussen, som feide ut i veibanen igjen, da Holger kun var noen få meter unna. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Holger (21) løp det han orket på vei fra jobb, for å rekke bussen hjem. Da han var noen få meter unna holdeplassen, hva tror du bussjåføren gjorde da?

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 09.04.2017 kl 08:37

Jo, da svingte sjåføren bussen ut fra holdeplassen, og vinket, eller gjorde en eller annen armbevegelse, tilbake til Holger - som veivet med armene for å få sjåføren til å stanse.

Det var ikke noe vanskelig for sjåføren å få øye på Holger. Som eneste på strekningen langs Carl Kjelsens vei, spurtende langs fortauet ved Havnabakken mot bussen, med sekkende hoppende på ryggen. Bussen sto på holdeplassen med fronten mot Holger.

Situasjonen var heller ikke vanskelig å oppfatte, for oss som kom kjørende samme retning som Holger løp, denne fredags ettermiddagen i Carl Kjelsens vei.

– Kanskje han har en veldig dårlig dag? sa Holger oppgitt og andpusten til lokalavisa, da vi stoppet for å ta en prat med han.

Bussjåføren var ikke interessert i å vente noen sekunder på Holger. Her har bussen akkurat sving ut på veien fra holdeplassen, og Holger er skjult bak bussen. Så nærme var han ved å rekke bussen. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA


Mens bussen bare kjørte videre i retning Majorstua, som er endeholdeplassen for 25-bussen, som kommer fra Kjelsås.

Nå ble det vel ingen total tidskrise for Holger, han virket ihvertfall blid og fattet.

Og neste buss, møtte lokalavisa på - 7 - 8 minutter unna.

Men det er ikke poenget i denne lille førpåskehistorien.

Poenget er at det faktisk går an å være litt grei på en fredag ettermiddag. Hadde Holger fått løpe i 3 - 4 sekunder til, for han løp fort, så hadde han kunnet få kommet ombord i bussen. for Han var bare noen få meter unna - kanskje 15 meter?


For det var faktisk ikke lenger unna han var. Noen veldig små sekunder unna å rekke bussen hjem denne fredag ettermiddagen.

Så klart vi har full forståelse for at busser og trikker ikke kan bli stående og vente på alle som kommer hesblesende nedi veien.

Men dette handler ikke om "nedi veien". Dette handler om noen ytterst få meter og sekunder unna.

Da må det vises skjønn og godvilje, buss, trikkesjåfører og Ruter. Det der var skikkelig dårlig gjort mot Holger. Han er en kunde hos dere, og bør behandles deretter.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...