Nordre Aker Budstikke
Seksjonsheader

Venner for livet

SAMMENSVEISET: Denne gjengen fra Specsavers har gjort en forskjell på øya Zanzibar, utenfor fastlandet av Tanzania. Snart går flyet hjem til Norge, med mange nye minner og vennskapsbånd. Foto: Morten Bendiksen

BRILLEBLOGGEN: En intens og givende arbeidsuke er over på Zanzibar. Tilbake sitter vi igjen med minner for livet, og mange takknemlige mennesker som har fått synet i gave på nytt.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

For tredje gang blogger Philip Reiler fra Grefsen om sine opplevelser i løpet av den ukeslange Eyecampen i Tanzania. Reiler er PR-sjef i optikerkjeden Specsavers, som har reist til Tanzania med briller som er donert fra Norge. Eyecamp er en del av optikerkjedens humanitære prosjekt «Gi syn til Tanzania».

Philip Reiler fra Grefsen har vært med på sin tredje eyecamp i Tanzania, og har blogget hjem hver dag. Foto: Morten Bendiksen

DAG 6

Lange og krevende arbeidsdager har det blitt, og vi har virkelig fått se hva et par briller kan bety i økt livskvalitet. Nærmere tusen synstester er gjennomført, og optikerne har stått på fra tidlig til sent. Tre tusen briller er delt ut, derav tusen solbriller, som vil bidra til å forebygge utvikling av grå stær. Medisinstudenter fra Tanzania, med gode engelskkunnskaper, har sørget for at kommunikasjonen med lokalbefolkningen har gått smertefritt.

DAG 5: Hadde styrke -8,5: Nå kan Fatima (14) se skoletavlen

Det har vært latter, glede – og noen tårer også. Alle har blitt utfordret på arbeidskapasitet og tålmodighet, men det har alltid vært god stemning, også når vi trodde at grensen var nådd for hva vi skulle klare. Minnene er mange og vi kan slå fast at vennskapsbåndene mellom oss og Tanzania/Zanzibar vil vare evig. En gruppe mennesker fra Specsavers, som ikke hadde jobbet sammen tidligere, ble raskt sammensveiset og har jobbet effektivt for å gi flest mulig mennesker tilgang til godt syn.


Snart går flyet tilbake til Norge og et samfunn der øyehelse ikke bare er forbeholdt de få priviligerte. Tusen takk til alle som har «donert» sine briller til oss i Norge!

Optikerne fra Norge har utført en lang rekke synstester. Foto: Morten Bendiksen

Mange menneskemøter på Zanzibar. Foto: Morten Bendiksen

SAMMENSVEISET: Denne gjengen fra Specsavers har gjort en forskjell på øya Zanzibar, utenfor fastlandet av Tanzania. Snart går flyet hjem til Norge, med mange nye minner og vennskapsbånd. Foto: Morten Bendiksen

BRILLEBLOGGEN 2018:

LES MER OM GI SYN TIL TANZANIA OG TIDLIGERE BRILLEBLOGGER HER!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...