Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

KOMMENTAR:

«Vi opplevde jordskjelvet - men oss er det ikke synd på»

SELJORDELEVER: Fra venstre la Johanne og Thea, som var i Nepal under det store jordskjelvet, og som nå samler inn penger til jordskjelvofrene i Nepal. Foto: PRIVAT

- Vi reiste hjem fra det grusomme til trygge Norge, men med stor skyldfølelse.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 19.05.2015 kl 19:47

NEPAL/OSLO: Seljord Folkehøgskule har de siste 6 årene samlet inn penger til CWIN i Nepal med en studietur i slutten av skoleåret. Under denne studieturen holdes en solidaritetskonsert,besøk på barnehjemmet og innføring i hvordan CWIN jobber for barns rettigheter i Nepal.

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

Det hele avsluttes med en overrekkelse av alle pengene skolen har samlet inn i løpet av året. Årets kull har samlet inn mer enn noen gang, og vi var svært spente da vi satte oss på flyet med destinasjon Kathmandu.

Oppholdet tok derimot en vending ingen hadde sett for seg. 25. april opplevde vi noe vi aldri trodde vi skulle oppleve. Vi opplevde et jordskjelv, det største i Nepal på 80 år. Vi, Thea og la Johanne, var begge på Balika Peace Home utenfor Kathmandu og hadde danse- og dramatimer med barna.

Vi ble brått satt i en situasjon hvor vi måtte være de voksne og ansvarsfulle. Vi måtte få dem ut av bygget, holde rundt dem og si de var trygge, uten at vi selv ante hva som egentlig foregikk. Vi ble plutselig de modige, de sterke og løsningsorienterte.

Det gikk først opp for oss da vi reise fra barnehjemmet hvilken viktig rolle vi spilte for dem. Vi, sammen med Seljord Folkehøgskole, reiste hjem med tunge hjerter og en stor skyldfølelse. En skyldfølelse for at vi fikk rømme, rømme fra det grusomme, hjem til trygge Norge.

Da vi i går fikk melding om et nytt jordskjelv, har vi aldri følt oss mer hjelpeløse. Vi satt her hjemme og så for oss hvordan barna løp til den åpne plassen ved barnehjemmet og hørte redselen og gråten som om vi var der. Men det er vi ikke. De bor ute i telt hvor flere av dem er ødelagte på grunn av regnet. På grunn av regnmassene kommer det mye insekter og slanger som gjør det svært vanskelig for dem å leve der.

Barna er i en alder fra 3 til 16 år og de trenger vår hjelp. Norske penger blir 13 ganger mer verdt i Nepal. De trenger våre penger for å kunne bygge opp igjen barnehjemmet og igjen få et trygt sted å bo. Disse barna har ikke annet i verden en hverandre og barnehjemmet som føles trygt.

Hjelp oss og Seljord Folkehøgskole og støtt skolens solidaritetskonto i dag. Pengene går uavkortet til våre søstre på Balika Peace Home. Seljord Folkehøgskoles solidaritetskonto: 2711 13 42143.

la Johanne Moseby
Kringsjå

LES OGSÅ:

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...