Nordre Aker Budstikke
Seksjonsheader

«Vi trenger sykkelvei, ikke lastebiler!»

Norunn Krokeide (18) vil ha bort lastebilene, og heller legge til rette for sykkel, i Grefsenveien. Foto: PRIVAT

KOMMENTAR: Norunn Krokeide (18), fylkessekretær i Oslo Grønn Ungdom, er lei av store lastebiler som står parkert langs Grefsenveien.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Lastebilene er i veien. I Grefsenveien står det for tiden 8-10 store lastebiler parkert. Disse begrenser sikten for fotgjengere som skal krysse veien og også for syklister og bilister som kjører gjennom svingen like ovenfor Disenjordet.

Lastebilene skygger i tillegg for Disenjordet og er ikke spesielt hyggelige å gå ved siden av. Mange vil antakelig foretrekke å gå langs husene og Disenjordet.

LES MER:

Vil ha slutt på tungtransport-parkering i Grefsenveien

Hvorfor parkerer tungtransporten her?


Sykkelvei hadde vært et flott alternativ til lastebiler i Grefsenveien. Trikken, bilistene, syklistene og lastebilene deler i dag på veien. Dersom vi hadde fjernet lastebilene, kunne syklistene og bilistene og trikken fått kjøre hver for seg, og sykkel ville i tillegg blitt et mye tryggere og mer attraktivt alternativ.

Jeg ønsker mer sykkelvei i Nordre Aker:

Økt bruk av sykkel gjør både folk og bylufta sunnere. I Nordre Aker fikk Miljøpartiet De Grønne 6,9% oppslutning ved stortingsvalget, som tyder på at bydelen er full av mennesker som ønsker å leve mer miljøvennlig. Jeg håper byrådet hører på beboerne; også i Nordre Aker ønsker vi mer sykkelvei. Og da er første skritt å luke bort de parkerte lastebilene.

Norunn Krokeide (18)
fylkessekretær i Oslo Grønn Ungdom, styremedlem i Miljøpartiet De Grønne Nordre Aker og Kjelsås-beboer

Delta i debatten? Send ditt innlegg til meninger@nab.no!


MER OM GREFSENVEIEN:

Nå starter arbeidene: Det vil bli problematisk å ferdes i Grefsenveien, særlig for bilister

Utsetter sykkelfelt i Grefsenveien

«Disenplatået har potensial til å bli en hyggelig møteplass»

Inviterer til idémøte om fremtidens Disenjorde

Meld deg på nyhetsbrev!

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...