Nordre Aker Budstikke
Seksjonsheader

«Vil MDG satse på kolletivtrafikken også, eller bare på sykkel?»

Foto: Christian Fredrik Borg

KOMMENTAR: – Det skal være mulig å leve gode liv i Oslo, selv om man ikke sykler.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 10.04.2021 kl 20:07

Fergus, Forberg og Olafsen fra MDG hevder i Nordre Aker Budstikke (NAB) 8. april 2021 at alle får det bedre ved at mange flere sykler.

Venstre støtter helhjertet den sykkelsatsingen som startet i byråd med Venstre-byrådene Ola Elvestuen og Guri Melby, men sykkel er ikke alltid svaret. Mange vil være avhengig av bil eller et godt kollektivtilbud for å rett å slett få hverdagen til å gå opp, og Venstre er opptatt av at det skal være enkelt å velge å reise miljøvennlig, uansett transportmiddel.

I tillegg til sykkelsatsningen ønsker vi å opprettholde og styrke det gode kollektivtilbudet vi har i Oslo, også etter pandemisituasjonen når mange flere skal ut av huset, til skolen og til barnehagen hver dag. Oslo har blant annet fått nye, flotte trikker som bare venter på å bli tatt i bruk. Pandemien må ikke medføre at vi får et dyrere og dårlige tilbud med de kutt som nå er signalisert fra Ruter.

Venstre er enige i at det er viktig å tilrettelegge for alle trafikantgrupper. Men det inkluderer også de som av ulike grunner er avhengige av bil. Det skal være mulig å leve gode liv i Oslo, selv om man ikke sykler. Satsningen på elbiler og andre nullutslippsløsninger har gitt resultater, men det MDG ser ut til å glemme er at disse også skal ha en plass på veien, de skal parkeres og lades. Miljøvennlig transport bør være et opplagt førstevalg, men utviklingen i Oslo går nå i retning av det blir vanskeligere å ha og bruke også elbil.

MDGs ensidige sykkelfokus vil føre til i en vanskeligere hverdag for mange, mens Venstre er mer opptatt av å gjøre det enklere å leve miljøvennlig, for alle. Sykkel er et veldig bra tiltak for noen, mens med styrking av buss, trikk og bane legger vi til rette for alle.


Derfor håper vi at MDG i byråd vil stanse Ruters planer om å nedskalere kollektivtilbudet.

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...