Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Ville vesten-tilstander

Situasjonen i Nordre Aker bydel minner meg om ville vesten. Her er det om å gjøre å komme først til mølla og sikre seg hybel, leilighet eller tomt i n...

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 25.04.2008 kl 09:55

Situasjonen i Nordre Aker bydel minner meg om ville vesten. Her er det om å gjøre å komme først til mølla og sikre seg hybel, leilighet eller tomt i nærheten av skolen. Bor man litt unna skolen man tilhører, så får barna brev fra rektor om at de har fått skoletilhørighet på en annen skole.

Vi visste ikke det da vi kjøpte hus på Disen i desember 2000. Før dette hadde vi bodd 8 år på Disen, så vi oppfattet dette som "landsbyen" vår. Denne tilhørigheten til et nærmiljø skaper etter min mening trygge barn gode oppvekstvilkår. Rett før førstemann skulle starte på skolen, valgte vi å kjøpe hus fordi barna ikke skulle oppleve flere skoler, splittelse av nettverk og å bli revet bort fra venner. Men vi valgte tydeligvis feil tomt!

Bare to år etter at eldste jenta begynte på Disen skole, fikk vi brev om at nestemann hadde skoletilhørighet på Årvoll skole i Bjerke bydel. Heldigvis var ikke hun den eneste, så hun har hatt venninner å følges med til Årvoll. Men i løpet av disse 5 årene har hun ikke fått venninner utenfor bydelen, og vi har ikke hatt kapasitet til å følge aktivitet i regi av Bjerke bydel. Kort sagt, man orienterer seg mot egen bydel, det vil si sitt eget nærmiljø.

Vi har tvillinger på 6 som har vært klare for skole siden de fylte 6 i februar. Etter som grensen for veiledende inntaksområde er flyttet i mellomtiden, tilhører vi nå Disen skole, men de hadde ikke tilbud om fleksibel skolestart. Ok, da får vi vente til august, men så i forrige uke fikk vi brev fra rektor. Tvillingene har fått skoletilhørighet på Sinsen skole i Grünerløkka bydel! Tenk så heldige de er som har fått skoletilhørighet. Men samlet sett synes vi ikke vi er så heldige. Vi skal altså ha barna på 3 ulike skoler i 3 bydeler. Rektor mener vi ikke lengre har søsken på Disen, men vi har da det nå, og vi har hatt et forhold til skolen i 7 år. Hvorfor vi ikke får tilbud om plass på Årvoll skole hvor vi har søsken, er det ingen som kan svare på. Og hva er gjort for å gi oss plass på for eksempel Grefsen skole som er i nærmiljøet?

I brevet som er standard brev fra Utdanningsetaten, så er det helt til slutt nevnt at man har forsøkt å finne en løsning, som er til beste for barna. Unnskyld meg, det virker bare ikke slik på oss som rammes! Hvis man vil gjøre det som er best for barna, så bør man sørge for at det er plass på skolene i nærmiljøet, dvs der hvor barna ønsker å gå, og hvor vi føler vår naturlige tilhørighet. Var det ikke nettopp av hensyn til barnas ulike ønsker at man innførte fritt skolevalg? Hvordan skal jeg forklare mine seksåringer at de ikke får gå på Disen skole som de kjenner så godt, og at de ikke engang får gå til skolen sammen med storesøster? At det er til deres beste?

I tillegg til at mange førsteklassinger blir sendt ut av nærmiljøet, så har også mange ungdomsskoleelever i år fått brev om skoletilhørighet utenfor bydelen. Dette etter hvert så beryktede brevet om skoletilhørighet skaper splittelser, frustrerte foreldre og utrygge barn. Også er det at disse ville vesten tilstandene begynner igjen! For noen velger å flytte barna til venner, familie eller andre som har en adresse som vil gi dem tilhørighet på ønsket skole. Noen melder adresseendring uten å flytte. Jeg har ikke noen problemer med å forstå det, når det kun er adressen som teller og ikke andre menneskelige hensyn. Familien vår vil bli nødt til å flytte, vi er bare to foreldre og kan ikke dele oss i tre.

Uttrykk som 'fleksibel skolestart' og 'fritt skolevalg' er fremmedord i den verden som vi har møtt og møter. Det får så være, kunne vi i det minste bli ivaretatt som en helhet, og ikke som en kasteball som går i oppløsning?

Torger Ødegård, Astrid Søgnen, Jo Fiske, dere som jobber med planlegging av skoler i Oslo, er det slike tilstander vi skal ha? Hvis ja, må dere stå frem og si at det er slik som det skal være, ellers får dere gjøre noe med det!

Conni Nielsen

Forelder

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...