Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

«Vinteren lever! (Ok.. i hvert fall i høyden)»

Vi tok frem hodelyktene og startet kveldsturen i Maridalen ved Sandermosen stasjon og fulgte skiløypa opp til Tømte. Foto: GODGLI.NO

Mildværet har smeltet all snøen i lavere områder, men er det fortsatt skiføre i høyden? Nettstedet Godglid.no har sjekket forholdene i Maridalen.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 10.02.2016 kl 12:17

Kjelsås-beboer Dag Jevne står bak nettstedet God glid. Tirsdag kveld sjekket han skiføret i Maridalen.

Som mange andre skiinteresserte var vi svært spente på hva som nå er igjen av vinterføret etter at mildværet har gjort sitt innhogg.

Skiforeningen melder om holke og mye overvann i lavereliggende områder, men nysgjerrig som vi er må vi jo undersøke dette selv. Som Kjelsåsbeboer var det naturlig å sjekke nærområdet først.

Vi tok frem hodelyktene og startet kveldsturen i Maridalen ved Sandermosen stasjon 230 m.o.h. og fulgte skiløypa opp til Tømte på ca. 450 m.o.h. Variasjonen i føre på disse drøye 200 høydemetre var stor.

Ut fra Sandermosen så det med en gang lovende ut og man ble friste at dette skulle bli en problemfri tur.

LES OGSÅ: – Jeg elsker langrenn. Jeg mener, virkelig elsker langrenn!

Foto: GODGLI.NO

Dessverre dukket det snart opp områder som mildværet hadde tært langt hardere på. Hovedproblemet er de store vannmengdene, der de enten krysser løypa i små bekker eller danner store dammer med overvann.

Foto: GODGLI.NO

Da vi kom forbi Movatn (270 m.o.h.) endret forholdene seg raskt. Det gikk et klart skille på ca 330 moh i bakkene opp mot Tømte. Her har mye av nedbøren kommet som våt snø, og vi var tilbake i vinterland. Det var ikke satt nye spor, men så snart kuldegradene kommer tilbake bør det være gode muligheter.

LES OGSÅ: Her er resultatene for alle de lokale løperne fra NM på ski

Foto: GODGLI.NO

Så for dere som ønsker en skitur til helga kan Movatn stasjon være et godt sted å starte turen. Det er ikke umulig å gå i lavereliggende områder, men er vil det nok være vanskelig å sett nye spor her. Når det nå skal fryse på vil det nok også bli svært isete.

God tur! GG

Dag Jevne
Godglid.no

LES OGSÅ:

Nordre Aker Budstikke: Hold deg oppdatert med vårt nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...