Nordre Aker Budstikke
Seksjonsheader

– Vis varsomhet, her bor dyra og dyra må også få plass!

Flere elg observert ved Maridalsvannet: Knut-Jørgen Moen forteller om to elg ved Nes gård og Maridalsvannet i ettermiddag, og forteller at han fikk foreviget en av elgene. Foto: Knut-Jørgen Moen/illustrasjon

KOMMENTAR: – Elgkua og kalven prøvde å komme seg gjennom gjerdet. Mora la bredsiden til mot gjerdet, og til slutt klarte mora å få bøyd gjerdet såpass langt ned at de begge to kom seg over. Så løp elgene videre ut på isen på Maridalsvannet.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

I helgen har det vært mange i Maridalen, blant annet på ski og skøyter.

Tidlig søndag ettermiddag ble jeg vitne til en dramatisk hendelse. En elgku med kalv var skremt av noe, og sto og stanget inn mot gjerdet, ned mot Maridalsvannet, på vei mot kirkeruinene.

Elgkua og kalven prøvde å komme seg gjennom gjerdet. Mora la bredsiden til mot gjerdet, og til slutt klarte mora å få bøyd gjerdet såpass langt ned at de begge to kom seg over. Så løp elgene videre ut på isen på Maridalsvannet.

Gjerdet ned mot Maridalsvannet. Foto: Jan Ole Bjørnholt

Jeg og en annen gikk etter for å prøve å lose elgkua med kalven inn på trygg grunn.


Til slutt klarte vi å få elgkua og kalven til å velge land ved Skjerven gård, det var veldig glatt for de ute på isen, og de ramlet.

Vi så at elgkua hadde skadet øyet sitt. Vi får håpe det går bra.

Kommer dyra ned mot Maridalsvannet så er det ikke så lett å gjemme seg unna.

Nå er det folk overalt, og dyra får lett panikk. De støter fort på folk og hunder nesten uansett hvilken retning de løper.

Det er mange i Maridalen og ellers i marka om dagen. Det er ikke båndtvang, men ta hensyn. Vis varsomhet når du ferdes i Maridalen og ellers i marka. Her bor dyra, og dyra må også få plass.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...