Nordre Aker Budstikke

Mer kultur, musikk og sang inn her

Disen Gård er veldig flott, her konsert fra tidligere. Foto: DISEN GÅRD

– Vi ønsker at Disen gård, som er en ekte kulturperle, blir et møtested for musikk og kulturinteresserte i hovedstaden, sier Kristina Socanski, som inviterer til konsert allerede søndag.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 19.10.2018 kl 06:18

DISEN: «Konsertene på Disen gård» er en nystartet konsertserie, med både profesjonelle musikere og unge musikktalenter.

– Idéen om å starte en konsertserie på Disen gård oppstod da det i 2017 ble holdt en veldedighetskonsert for vanskeligstilte barn i Serbia, der flere profesjonelle klassiske musikere bosatt i Oslo-området medvirket på frivillig basis, forteller Kristina Socanski, en av initiativtagerne bak prosjektet.

Hun forteller at det på veldedighetskonserten også var flere unge musikktalenter i alderen 12-16 år som deltok:

– Til stor begeistring fra et publikum, som satte stor pris på det varierte musikkprogrammet og måten den ble formidlet på. Etter denne konserten arrangerte jeg på eget initiativ flere konserter vinteren 2017/2018, og sammen med bestyrer ved Disen gård Brita Dagestad, bestemte vi oss for å starte en konsertserie.

Spre klassisk musikk

De vil spre gleden av klassisk musikk i nærmiljøet og bidra til at folk får ta del i musikkopplevelser de ellers kanskje ikke har mulighet til å få med seg.

– I tillegg ønsker vi at Disen gård, som er en ekte kulturperle og viktig del av Oslos kulturarv, brukes mer til kulturformål og blir et møtested for musikk og kulturinteresserte i hovedstaden, uansett alder, etnisitet og bakgrunn, sier Socanski

Første ut på søndag

I pausen kan man ta en prat med utøverne, og det fristes med kaffe og kaker:

– I tillegg å skape økt interesse for klassisk musikk, blant både vante publikummere og et yngre publikum, vil også konsertene være en arena hvor unge musikktalenter som allerede holder et høyt kunstnerisk nivå, får opptre sammen med profesjonelle musikere, legger Socanski til, og som selv spiller piano og klaver.


Hun bidrar på første konsert på søndag: Operaperler, med sopran Katinka von der Lippe.

Her kan du lese mer om konsertserien (Facebook)

Prosjektet konsertene på Disen gård mottar også støtte fra Norsk Kulturråd, for sesongen 2018/2019.

LES MER DISENHISTOIRE HER

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...