Nordre Aker Budstikke

Mer historie og moro langs elva

Skiltet ved trappa og den tidligere hoppbakken i Nydalen. Foto: Kristin Tufte Haga

Planen er nye skilt nedover hele Akerselva.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 27.08.2021 kl 07:45

NYDALEN: Turen langs Akerselva fra Kjelsås til Nydalen er nå enda mer spennende. Det er nemlig satt opp diverse skilt med informasjon om forskjellige ting, og historien fra området.

Fisk ved og i elva. Foto: Kristin Tufte Haga

– Skiltene er satt ut denne uken, og planen er at skilt skal være satt opp langs hele elva i løpet av uken. Infoskiltene skal tilby en variasjon av informasjon til brukere av turveien langs elva. Her finner man info om alt fra historie til natur, spiselige vekster og dyreliv, forteller Monica Thorud Olsen, pressekontakt i Bymiljøetaten.

Skilt på plass ved Brekkedammen på Kjelsås. Foto: Kristin Tufte Haga

Hun svarer også at det kommer lignende skilt langs hele Akerselva.


Vekster ved elva. Foto: Kristin Tufte Haga

Særlig blir nok noen glad for skiltet ved den lange Skibakketrappen, som kom på plass for få år siden. Trappa ligger der det tidligere lå en hoppbakke, Nydalsbakken.

Skibakketrappa som også er yndet treningstrapp, fra Nydalen og Akerselva, og opp til Maridalsveien og Korsvoll. Foto: Kristin Tufte Haga

– Folk som løper her aner jo sikkert ikke om hva de løper i – eller på, sa blant annet forfatter og tidligere journalist Stein Erik Kirkebøen da avisa møtte på han og to andre hoppentusiaster i september i fjor.

De ønsket seg nettopp et skilt ved trappa for å fortelle om historien.


Om Nydalsbakken. Foto: Kristin Tufte Haga

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...