Nordre Aker Budstikke

Mer NM-medaljeplukk

Nydalens vinnerlag i junior-NM stafettorientering. Fr v: Elias Jonsson, Lukas Liland og Kornelius Kriszat-Løvfald. Foto: Maria Jonsson

De var kanskje som favoritter å regne, Nydalens Skiklub-gutta. Men jentene imponerte de også.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 23.09.2019 kl 13:01

VERDAL: Etter forrige ukes massive medaljehøst for Nydalsløperne under NM-uka, som kulminerte med seier i både senior dame- og herreklassen i stafett, var det ikke rart at Nydalens herrejuniorer var favoritter da junior-
NM-stafettene i dag ble arrangert i utypisk trønderterreng utenfor Verdal med lite myrer, mye tett skog og mye detaljer.

To av løperne, Lukas Liland og Elias Jonsson, var nemlig med på vinnerlaget i seniorstafetten. I dag var de komplettert med førsteårsjunior Kornelius Kriszat-Løvfald, og som åpnet med førsteetappen. Selv om Kornelius kjente av eget og andres forventningspress løp han etappen på sedvanlig robust måte. Kun sekunder skilte fram til lederlaget.

Jagende NTNUI

Lukas løp også med sikkerhet som ledestjerne og kunne sende ut Elias med et minutts ledelse. Jagende NTNUI hadde en gylden mulighet å passere da Elias bommet 3. post, men fikk selv problemer på posten så minuttsdifferansen holdt seg og ble til slutt økt til 1.30 på NTNUI og med Fossum på 3. plass.

For Lukas var dette tredje seier i junior-NM stafett, for Elias andre gang og for Kornelius første gang. Nydalens 2. lag tok en sterk åttende plass og tredjelaget ble nummer 26.

Nydalens sølvjenter. Fr v: Marie Liland, Oda Scheele og Pia Young Vik. Foto: Maria Jonsson

Jentene

Nevnte Fossum var det som tok seieren i damejunior. Men Nydalens ungjenter gav Fossum kamp til døra med et lag som faktisk har mulighet til å løpe juniorstafett sammen også i 2020 og 2021.

Lukas søster Marie (18) åpnet med en sterk førsteetappe og vekslet først av NM-lagene. Jenteløper Pia Young Vik (16) lot seg ikke skremme av juniorløpere opp til 20 års alder, holdt teten, og kunne sende ut Oda Scheele (17) med et minutts ledelse til Fossums stjernejunior Victoria Hæstad Bjørnstad (20).

Dette ble spist opp på vei til fjerde post. I etappens midtparti løp de sammen før Hæstad Bjørnstad la inn et rykk som Oda ikke klarte å svare på. Men med sølv bare 50 sekunder etter Fossumjentene, og etter nærmest prikkfri løping, var det ingen som hang med nebbet. Klubbens lagledere med VM-stjerna Anne Margrethe Hausken Nordberg i spissen kunne smile i kapp med sola hele veien hjem.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...