Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Mer penger til seniorsentrene

Seniorsentrene i hovedstaden får 15 millioner kroner ekstra av byrådet til trivselstiltak.

VIKTIG: Eldrebyråd Aud Kvalbein mener hovedstadens møtesteder for eldre er viktige arenaer som bidrar til økt livskvalitet. Her fra et av fjorårets mange bydelsbesøk. Foto: ARKIVFOTO

Seniorsentrene i hovedstaden får 15 millioner kroner ekstra av byrådet til trivselstiltak.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

OSLO: - Seniorsentrene bidrar til mer fellesskap og trygghet. Man må aldri undervurdere effekten av den gode praten og den gode kaffekoppen, sier eldrebyråd Aud Kvalbein (KrF) i en pressemelding.

15 millioner kroner

Byrådet bevilget nylig 15 millioner kroner ekstra til hovedstadens nærmere førti ulike møtesteder for eldre.

Midlene er fordelt ut fra samme mønster som bydelene prioriterer sine seniorsentre i budsjettet, og skal gjenspeile størrelse og aktivitet.

- Seniorsentrene er viktige sosiale arenaer som sørger for trivsel og økt livskvalitet for våre eldre. De spiller en stor rolle i forebygging av ensomhet, for fysisk og mental aktivitet, fokus på mat og ernæring, og veiledning og informasjon, sier eldrebyråden.

Mest til Gamle Oslo

Fullstendig liste over bydelstildelingene og hvor mye det enkelte seniorsenter får finner du her på byrådets hjemmeside.

Mest penger til trivselstiltak går til Bydel Gamle Oslo, som tilsammen får over 1,9 millioner kroner til sine tre møtesteder for eldre.

Deretter følger bydelene Grünerløkka, Nordstrand, Nordre Aker og Østensjø som alle får mellom én million og 1,7 millioner kroner.

De resterende bydelene får fra 363.000 kroner og opp til bortimot én million kroner.

LES OGSÅ:

Kvalbein med gavesjekk til lokale seniorsentre

Kjendisprest fylte opp Manglerud gård

92 år og endelig i sving på kjøkkenet

 

 

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...