Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Mer tid til å gå skirenn for Jonas Gahr Støre

Oslo Bedriftsidrettskrets skikarusell i Holmenkollen er svært populær. I går stilte også tidligere utenriksminister og helseminister Jonas Gahr Støre (53) til start.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 30.01.2014 kl 13:28

NORDRE AKER/HOLMENKOLLEN: - Jeg kom rett fra et foredrag nede i byen. Dro oppover hit litt over halv syv, skiftet i bilen og rakk ikke oppvarming. Så det tok litt tid før jeg kom i gang i løypa, forteller tidligere utenriksminister og helse- og omsorgsminister, og nå stortingsrepresantant Jonas Gahr Støre (Ap).

Men starten rakk han, han rakk også å sveipe innom smørebodene som hjelper løperne å treffe bedre med glien.

- Hvordan gikk det, da?

- Løypa er veldig tøff, og få steder å «hvile». Men det gikk bra synes jeg. Søndag skal jeg delta i Thorleif Haugs minneløp, så tenkte at dette var en fin gjennomkjøring før søndagen, forteller Støre.

Fin anledning til å komme i aktivitet

Støre gikk også ett av Oslo Bedriftsidrettskretsrenn (OBIK) i fjor, da han fortsatt var i regjering.

- OBIK-rennene er et veldig hyggelig arrangement. Som da jeg var helseminister, er jeg imponert og begeistrert over bedriftsidretten som får til å arrangere renn som dette. Arrangement med stort humør og engasjement. Et viktig bidrag til folkehelsen, og en fin anledning for folk å komme ut i aktivitet - her er alle nivåer representert, sier Støre.

- Noe helt eget å få gå her i «Kollen». Det å komme over Gratishaugen, med nummer på brystet, høre "speaker'n", og få gå i løypene til proffene - ja det er en herlig følelse, og veldig gøy, legger den tidligere ministeren til.

Astrid - et forbilde

Støre stiller for Heming skiklubb, hvor han «alltid» har vært medlem. Han har også fulgt klubbens store datter, Astrid Urenholdt Jacobsen, fra hun var juniorløper.

- Hun er virkelig et flott forbilde for klubben. Stiller på treninger og trekker med seg bredden. Jeg må jo si at jeg synes det var veldig synd at hun ikke ble tatt ut til åpningsdistansen i OL, men håper likevel hun slår ut i full blomst i OL, sier Støre.

Bedre tid?

- Men nå har du kanskje bedre tid til skirenn og trening, nå som du ikke lenger er i regjering?

- Det er fortsatt travelt, men jeg har litt mer tid nå. Jeg prøver å få til to til tre ganger i uken. Jeg bor jo nær skogen, så det er jo lett å komme seg ut. Med årene blir det jo bare mer og mer nødvendig å trene, også for å få overskudd, sier Støre, som også vil prøve å få deltatt i de tre resterende OBIK-rennene i Holmenkollen.

OBIK-løypa i gårsdagens renn var på 4,5 km, og løperne går to runder. Ifølge resultatlista brukte Støre i underkant av 35 minutter på løypa.  Fortsatt ledige plasser i de resterende rennene - mer info på Oslo Bedriftsidrettskrets hjemmeside.

 

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...