Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Merete (66) er historisk sprek

Merete Blakstad (66) klar for den 16. Birken-Trippelen

Som eldste deltager har Merete Blakstad tatt Birkentrippelen 15 år på rad, og det med merke. Nå er hun klar for den 16.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 20.05.2014 kl 13:33

SOGNSVANN/BEKKELAGET: Utrolig mange spreke mennesker rundt omkring,

Merete Blakstad (66) fra Bekkelaget er definitivt en av dem. Nå lader hun opp til å løpe Birken, med Oslo Bedriftsidrettskrets' (OBIK) løpskarusell på Sognsvann, mandagskveldene. Trippelen, altså både Birken løp, sykkel og ski, har hun tatt 15 år på rad, og er nå klar for den 16.

Nordmarka favoritt

- Jeg har jo alltid trent. Men egentlig er jeg mest skiløper, lange turer i Nordmarka er favoritten. Men jeg fyller på med rulleski, løping og sykling utenom vintersesongen, forteller Merete, som til daglig har legepraksis på Majorstua.

Nå gjør hun seg klar til fellesstarten klokken halv syv. Løypa i Sognsvannsområdet er fire kilometer, men de fleste gjør som Merete, tar to runder, tilsammen åtte kilometer.

Foruten de forskjellige Birkenarrangementene og bedriftsidrettskretsens løps- og skikarusell, deltar også Merete i lange skiløp utenlands.

Endorfinene

Hvor mye trener man, for å klare å gjennomføre Trippelen i Birken og andre idrettsarrangementer?

- Jeg trener vel kanskje fire ganger per uke. Men jeg trener jo veldig variert. OBIKs løpskarusell er blant annet en veldig fin oppkjøring til Birken nå i juni. Og så får jeg jo masse endorfiner av alt dette, smiler  den spreke dama fra Bekkelaget.

Historisk sprek

Informasjonsansvarlig i Birkebeineren, Ingunn Rønningen Kleven, er også imponert.

- At Merete har tatt alle Birkebeinertriplene, de startet for 16. år siden, og med merke, er bare helt fantastisk! Hun er en av våre aller mest trofaste deltagere. Det er kun én dame til, Ragnhild Bolstad (51) fra Rena, som også har tatt alle Triplene med merke, forteller Kleven. 

- Av menn med tilsvarende meritter, er det åtte stykker. Men Merete er den eldste av dem alle, legger Kleven til.

14. juni er Birkenløperne igjen på plass, 21 kilometeren er den som inngår i Birkebeinertrippelen, Ultrabirken løp er på hele 60 kilometer, halvbirken på 12 kilometer, UngdomsBirken løp 4,5 km og BarneBirken løp 0,6 - 1,4 km.

- Det er fortsatt ledige plasser på alle distansene, bare å ta kontakt for påmelding, oppfordrer Kleven.

  

 

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...