Nordre Aker Budstikke

MG-gutta har jubileum - snart kan du se de rullende i nabolaget

Jan Petter Hovden og John Erik Skjefstad i sistnevntes MG, fra 1979. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

«Noen kjøretøy trenger ekstra kjærlighet!»

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 21.07.2020 kl 07:49

GREFSEN:John Erik Skjefstad (80)fra Grefsen forteller om Norsk M.G. Register, som ifølge Skjefstad nettopp ble stiftet på Grefsen:

– I 1970 ble Norsk M.G. Register stiftet. Dette var et register, senere klubb, som ble tilsluttet moderklubben, The MG Car Club i England. Dette registeret hetende Norsk MG Klubb som i dag har nærmere tusen medlemmer. Det er altså i år at klubben fyller 50 år, forteller Skjefstad til Nordre Aker Budstikke.

Dette bildet ble tatt på den første samlingen vår i 1971 på Kampester, Vinstra. Fra venstre har du meg og min costifter, Bård Nielsen fra Trondheim. Foto: Privat

Han fortsetter:

– I den forbindelse ble en komité nedsatt for å gjøre noe rundt dette. Det var lagt opp til et større arrangement over flere dager, men så kom dette viruset. Som et alternativ til dette ble det bestemt at en engere krets skulle markere dette på en annen måte. Siden huset hvor klubben ble stiftet fremdeles har samme eier og var med på stiftelsen, blir det nå satt opp en plakett som sier noe historien. Plaketten tilsvarer den som Oslo Byes Vel har satt opp på spesielt utvalgte bygninger/steder i Oslo, men med en annen utforming og andre farger!


Det er Jan Petter Hovden som eier huset i Arnes vei 7, og som er Hovdens barndomshjem.

John Erik Skjefstad fra tidligere biltur - for noen år siden... - i Maridalen, med den forrige MG'en. Foto: PRIVAT

Neste tirsdag kan du se kortesjen med gamle biler:

– Datoen blir 28. juli 2020. Opplegget er start fra Teknisk museum på Kjelsås klokken 12.00, hvoretter vi kjører med MG-biler av alle slag til Arnes vei 7. Seansen starter rundt klokken 12.30. Spesielt inviterte kjører til Grefsenkollen for lunsj.

Men hvorfor MG?


– Det finnes utallige typer av sammenslutninger, i form av forskjellige klubber. For oss gjelder interessen for små engelske sportsbiler og en ofte følgende interesse for England, Storbritannia og det anglofile. I utgangspunktet var den mannsdominert, men senere er det kommet kvinner inn i styrene i de ulike MG-sentrene i Norge - og som eiere, forteller Skjefstad videre.

– Min første bil var den på bildet fra Maridalen, en av typen TD Midget fra 1950. Nå har jeg en 1979 modell Midget.

Jan Petter Hovden foran barndomshjemmet i Arnes vei, og hvor den norske MG-avdelingen ble startet for 50 år siden. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Plaketten i Arnes vei 7.

På hjemmesiden til MG-klubben, står det også at: «Noen kjøretøy trenger ekstra kjærlighet!» Som for eksempel MG'ene. HER KAN DU LESE MER OM DEN NORSKE MG-KLUBBEN.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...