Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

NM i Landevei

Mie og Aksel tråkket til i NM

Mie Bjørndal Ottestad - Ullevål SK - gjorde det veldig bra i årets NM i Landevei. Foto: PRIVAT

Mil etter mil i Maridalen gjør sykkelsusen.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 29.06.2015 kl 15:22

NORDRE AKER: Annik Bjørndal er oppmann i Ullevål Sykkelklubb, og forteller fra nylig avholdte NM i Landevei - på sykkel.

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

Fellestarten

– Det har vært flotte dager i årets NM landevei. Den gjeveste distansen, fellesstart, gikk for juniorer sist søndag og seniorer denne helgen. Det var harde løyper på Lillehammer på fellesstart. Senere i uken var det tempo i Brummundal og gateritt på Gjøvik, oppsummerer Bjørndal.

Nordre Aker har to juniorer - begge 97-modeller - som utmerket seg i NM'et.

– Bydelen har to juniorryttere som markerte seg sterkt alle dager. Aksel Fischer Aasheim fra Rye SK syklet inn til en sterk 5. plass i fellesstart. Tempo endte med en god ellevte plass, forteller Bjørndal.

Les også: Les også: For en femmer får de bussbillett, lunsj og konsert!

Bratt og 90-graders svinger

Hun fortsetter.

– Gaterittet bød på en teknisk krevende løype med bratte opp- og nedoverbakker og ikke minst svært mange nitti graders svinger. Her syklet Aksel seg inn til en fin tolvte plass.

I tillegg har Mie Bjørndal Ottestad fra Ullevål SK levert et meget godt NM.

Tredjeplass

– Det ble tredjeplass på fellesstart. Deretter to fjerdeplasser fordelt på gaterittet og tempo. Veldig godt levert av to ungdommer som har mange mil og timer fra Maridalen med seg til rittstart, sier oppmannen.

Hun forteller videre fra NM i Landevei.

– På fellesstart blir ryttere tatt ut om de blir tatt igjen. Derfor flere uten resultatrekkefølge. Kvinner junior kjørte 84 km og gutta 134km. Løypa på fellesstart var 21 km rundt i Lillehammerbakkene og Mjøsa. På gaterittet skjer det samme. Med korte runder - 1,5 kilometer - blir mange tatt igjen og derfor tatt ut av konkurransen, forteller Bjørndal.

– Vanvittig tempo

– For kvinner juniorer kjørte de gateritt som følger: fellesstart og så en halv times kjøring i løypa. Deretter blåses det og de sykler tre runder. Førstemann i mål er vinneren. Det er et vanvittig tempo de holder også i gaterittet. Fellesstart er langt, tungt og man må følge med når bien stikker. Være våken og sykle hardt fra start til mål, avslutter Bjørndal.

Mer info og alle resultater - www.sykkelnm2015.no.

LES OGSÅ

Gira på gatemegling

Kjelsås helt oppe på sølvplassen

40 barn på tenniscamp

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...