Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Mildvær setter i gang pollensesongen

Den milde Oslo-vinteren gjør at det spirer og gror.

ATSJO! Pollensesongen kan være plagsom for mange. Foto: Illustrasjonsfoto

Nå får vi en lengre periode med varmegrader, og det byr på problemer for pollenallergikerne. Bo Gleditsch i Norges Astma- og Allergiforbund, anbefaler allergikerne å begynne med medisineringen.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 19.02.2014 kl 15:47

OSLO: - Ta vårforkjølelsen på alvor og oppsøk lege. Ubehandlet pollenallergi kan i verste fall føre til astma senere i livet, sier kommunikasjonssjef i Norges Astma- og Allergiforbund, Bo Gleditsch.

Gleditsch har akkurat fått melding om at det er funnet ore- og hasselpollen i målingene fra Oslo, og det to uker før gjennomsnittsdatoen.

Yr.no melder at varmegradene kommer tilbake allerede i løpet av helgen, og i løpet av neste spås det opp mot seks varmegrader og en god del regnvær

Or og hassel er tidlig ute

- Når blomstringen kommer tidlig, og man ikke rekker å starte medisinering en uke i forveien, er det nok mange som får større reaksjoner enn om de hadde fått en optimal start på sesongen.  Pollen fra or og hassel kom tidlig i år, derfor anbefaler vi allergikere som reagerer på disse pollentypene å snakke med lege og begynne medisineringen.

Gleditsch anbefaler allergikerne til å starte medisineringen en uke før blomstringen, og å snakke med legen din om optimal behandling. Pollenkalenderen finner du inne på Astma- og Allergiforbundets hjemmeside.

- Hvilke allergier kan utløses nå?

 - Or og hassel kommer først, deretter salix, så bjørk, så gress og til slutt burot.

Les også: Gjett hvor mange soldager vi har hatt i Oslo i år ...

Varmere tider, men sola lar vente på seg

Gradene kryper oppover og snøen er borte. Yr.no melder opptil 6 varmegrader ut måneden, men sola er erstattet med regn i lang tid fremover.

- Det blir en periode med mildvær og regn. Men det er litt tidlig å si om vinteren er over, det kan jo komme snø i mars, sier Kristian Gislefoss hos Meteorologisk institutt.

Selv om varmegradene melder sin ankomst, er det ingen vits i å finne frem solkremen og sette seg klar ved solveggen. Vi har kun hatt få timer med sol så langt i 2014, og det ser ikke ut til at det vil bli noe mer fremover. Sola skal så vidt melde sin ankomst i morgen, torsdag formiddag, men så er det slutt.

- Det ser ikke lovende ut med sol, det er skyene som dominerer været fremover. Vi burde ha nytt dagen i går, sier Gislefoss.

 

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...