Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Miljøbevisst? Du kan vinne 50.000 kroner

Er du et godt eksempel for andre?

GEITMYRA: I fjor gikk miljøprisen til Geitmyras Matkultursenter, her fra tidligere sak i dittoslo.no. Foto: arkiv Foto: Foto: Arkiv

Er du et godt, miljøbevisst eksempel for andre? Da kan du vinne hele 50.000 kroner i premiepenger fra kommunen.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 08.04.2014 kl 10:34

OSLO: Bymiljøetaten er i gang med å finne en verdig mottager av Oslo miljøpris for 2014.

- Vi søker kandidater som har tenkt nytt, skapt resultater eller gjort en innsats for Oslomiljøet. Prisen kan gis til enkeltpersoner, organisasjoner og virksomheter som med sin miljøinnsats i Oslo kan fremstå som et godt eksempel for andre, står det blant annet i pressemeldingen fra bymiljøetaten.

Urbane utfordringer

I tillegg går det frem at Oslo miljøpris skal gis til noen som ved sin miljøinnsats kan framstå som et godt eksempel for andre.

Dette kan man være ved å ha gjort en innsats over tid, være en pionér på området eller ha gjort noe som har gitt betydelige resultater.

Prisen kan gis til enkeltpersoner, organisasjoner, private og offentlige virksomheter.

- I år ønsker vi å ha fokus på urbane miljøutfordringer. Oslo vokser og det er avgjørende at vi ser på dette som en mulighet til å utvikle byen på en miljømessig god og forsvarlig måte. Vi ser derfor spesielt etter innsats, tiltak og ideer som kan deles og gjerne også være til inspirasjon for andre byer rundt om i verden, sier Guri Melby, byråd for miljø og samferdsel, i pressemeldingen.

Les også: Anniken varslet om forurensning i Ljanselva

En kombinasjon

Ifølge pressemeLdingen betyr ikke dette at man bare ser etter de store visjonene, små smarte tiltak kan også være viktige miljøbidrag i andre byer enn Oslo.

Det trengs en kombinasjon av bevisst satsning på bevaring av natur, en fremtidsrettet kretsløpstankegang og øynene skarpt rettet mot nullutslipp.

- Vi ønsker å fremheve at lokale initiativ kan få stor internasjonal betydning om vi evner å dele eksemplene og inspirere andre i deres miljøarbeid, sier miljøbyråden.

Les også: Utslipp i Akerselva

Geitmyra vant i fjor

Blant tidligere vinnere finnes alt fra musikkfestival til rederiet Color Line. I fjor gikk prisen til Geitmyras Matkultursenter for barn. Man kan også foreslå seg selv.

Prisen deles ut på Verdens miljødag 5. juni, søknadsfristen er 22. april. Mer info om hvordan du søker her.

 

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...