Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Miljøgate som forkjørsvei?

Sognsveien fra John Colletts plass til Ullevål er snart ferdig som miljøgate. Strekket skal også bli forkjørsvei. - Malplassert, det vil bare bety økt fart, mener Bjørn Jensen og aksjonsgruppa.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 10.09.2014 kl 11:00

BLINDERN: Sognsveien fra John Colletts plass til Ullevål har blitt miljøgate. Etter lang kamp fikk aksjonsgruppa for miljøgaten gehør hos samferdselsbyråden om endringer.

Blant annet ble de store planlagte trærne langs fortauet tatt ut av planene. Arbeidene med miljøgaten er på det nærmeste avsluttet, bortsett fra asfaltering av sykkelbanene med rød asfalt.

Forkjørsvei

Men i planene ligger også at miljøgatestrekket skal være forkjørsvei. Noe aksjonsgruppa synes er helt "malplassert".

- Det er tidligere vedtatt å innføre forkjørsvei i Sognsveien, som etter lokalmiljøets oppfatning ikke hører noe sted hjemme i en miljøgate, og det bes derfor om at dette vedtaket blir revurdert. At forkjørsvei gir bedre sikkerhet kan muligens forsvares på hovedveier med mange kryssende stikkveier, men blir helt malplassert fra John Colletts plass til T-banen på Ullevål, ifølge Bjørn Jensen i aksjonsgruppa.

Les også: "Norges nye Justin Bieber?" - Idol-Jesper bor på Tåsen

Det er nå skrevet brev til bydelen om saken. Aksjonsgruppa frykter blant annet økt fart med forkjørsrett.

Frykter økt fart

- Etter at Vålveien og Molkte Moes vei er avstengt mot Sognsveien, er det kun Eventyrveien og Tyrihansveien/Møllesvingen som krysser Sognsveien, hvorav Eventyrveien allerede er lysregulert.

Det er stor bekymring for trafikksikkerheten for skolebarna og andre myke trafikanter som må krysse Sognsveien

- Vi er overbevist om at innføring av forkjørsvei vil være ensbetydende med økt fart. Vi  opplever daglig at bilister ikke overholder fartsgrensen på 40 km/t på dette strekket. Det er vel nærliggende å tro at respekten for farten neppe vil bli bedre hvis innføring av forkjørsvei blir gjennomført, ifølge Jensen og aksjonsgruppa.

- Fremdeles ingen skam å snu, oppfordrer Jensen, som også har sendt brevet til samferdselsbyråden, Guri Melby (V).

Les også: Snart ny ungdomsskole på Ullevål

Avisen har tidligere vært i kontakt med Bymiljøetaten, vedrørende eventuell definisjon på hva en miljøgate skal være.

Etaten viste til Statens Vegvesen.

Ingen eksakt definisjon

- Det finnes ingen eksakt definisjon på miljøgate, men ifølge Statens vegvesen skal biltrafikken i miljøgater foregå på lokalmiljøets premisser. Gatas utforming gjør hastigheten lav og jevn og trafikksikkerheten er større for alle trafikantgrupper. Det er også viktig at gata blir vakrere og triveligere, gjerne med beplantning, sa Anne Durkis i etatens informasjonsavdeling til avisen i fjor.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...